O turistă a fost atacată de un rechin într-o zonă turistică. Topul celor mai periculoase plaje

0
482
FOTO: bluegroper/Pixabay.com
FOTO: bluegroper/Pixabay.com

O turistă franceză a fost grav rănită după ce a fost atacată de un rechin în timp ce înota în Seychelles, populara destinație din Oceanul Indian. Femeia, în vârstă de 45 de ani, a fost rănită la un braț, în largul Praslin, a doua insulă ca mărime din acest arhipelag. A fost dusă de urgență la spital, a fost operată, iar viața sa nu se află în pericol, potrivit autorităților.

Incidentul a avut loc chiar în plin sezon turistic în arhipelagul alcătuit din 115 insule din largul coastei de este a Africii. Atacurile rechinurilor în această zonă sunt foarte rare. Cele mai recente au avut loc în urmă cu nouă ani. Tot în largul Praslin, doi turiști, un francez și un britanic, și-au pierdut viața după atacul unui rechin.

Autoritățile locale au explicat că zona în care femeia a înotat și a fost mușcată este puțin mai rece, iar acest lucru ar putea atrage rechinii în timpul sezonului de reproducere. Zona în care s-a întâmplat incidentul a fost înconjurată de Administrația pentru Siguranța Maritimă a Arhipelagului și se desfășoară cercetări pentru a fi descoperit rechinul care a comis atacul.

Există câteva locuri în lume în care există un risc crescut de atacuri ale rechinilor. Iată care sunt acestea:

Papua Noua Guinee. Se află în jumătatea de est al insulei Noua Guinee, cea mai mare insulă tropicală din lume. Din 1925, aici au fost înregistrate peste 49 de atacuri ale rechinilor, dintre care 25 au fost mortale. Numeroși scafandri exploratori sunt atrași de aceste ape datorită diversității vietăților.

Carolina de Sud. Aici sunt 40 de specii de rechini, iar majoritatea nu sunt periculoase. Cei care atacă oamenii sunt rechinul taur sau rechinul tigru. Din 1837 au fost înregistrate peste 60 de atacuri ale rechinilor.

Queensland, Australia. Din 1700 până în prezent au avut loc aici peste 100 de atacuri, dintre care 38 au fost fatale. Mai trebuie precizat și că în apele Austrialiei există în jur de 165 de specii de rechini. Cele mai periculoase zone sunt cele de pe coasta de Est.

Recife, Brazilia. În America de Sud, din 1931 au avut loc peste 100 de atacuri ale rechinilor. Dintre aceste, peste 90 au fost doar în Brazilia, în micul oraș Recife. Lucrurile au început să se agraveze mai ales în anii `80, când a apărut în zona Porto Suape o construcție ce au izolat două estuare de apă dulce care a devenit loc de reproducere a multor rechini taur.

Florida. Din 1882 până în prezent au fost înregistrate în Floria peste 500 de atacuri ale rechinilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here