Primavara in Spania. 5 destinatii infloritoare de care sa te bucuri

0
739
Primavara in Spania. 5 destinatii infloritoare de care sa te bucuri
Primavara in Spania. 5 destinatii infloritoare de care sa te bucuri

Primavara in Spania aveti ce sa faceti, cutreierati strazile neaglomerate, bucurati-va de temperaturile usor calde si alaturati-va localnicilor pentru fiesta. Putine tari se bucura de atata popularitate precum Spania. Atmosfera caliente, flamenco, stilul maur, palatele istorice, satele de pe coline, kilometri de plaja si orasele vibrante sunt tot atatea motive pentru care ati alege Spania. Iata care sunt cele 5 destinatii care sa va incante in luna lui aprilie:

Catalonia

Primavara este anotimpul ideal de ales pentru vacanta in Catalonia. Inaprilie intreaga regiune revine la viata, au loc diverse evenimente si festivitati, fiind o temeratura placuta de stat afara. Aveti de ales: Barcelona sau drumetii prin Pirinei.

Traseul Camino de Santiago este drumul catre mormantul Sfantului Iacob pe care il parcurg pelerinii an de an, si asta inca din secolul al XI-lea. Mai mult decat o calatorie, o descoperire a sinelui, drumul leaga regiunea Pirineilor si bucura calatorii cu peisaje incredibile. De la cheile adanci din Alto Aragon, la orasele pe coline Jaca, Pamplona, Estella, Santillana del Mar, Burgos si León pana la varfuri inzapezite.

Primavara in Spania. 5 destinatii infloritoare de care sa te bucuri
Casa Batllo. Sursa foto:https://thebarcelonian.com/casa-batllo-sant-jordi/

Daca rezervati o minivacanta luna aceasta, data de 23 aprilie este una a sarbatorii in intreaga Spanie. Sant Jordi –Sfantul Gheorghe autohton este patronal spiritual al spaniolilor, ocazie numai buna de oferit carti, flori si de a fi atent cu cel de langa tine. La Rambla, Paseo de Gracia, Paseo de Sant Joan si Rambla de Cataluña sunt vizite obligatorii deoarece sunt pline de tarabe care vand carti si trandafiri, dat tot aici au loc ateliere si recitaluri. De asemenea, bucurati-va de „sardanele” (dansuri traditionale). Vizitati si Palau Güell, Casa Batlló, complexul art nouveau din Sant Pau, Ateneo si Palau de la Generalitat, unde se organizeaza de obicei activitati speciale sau cu tururi gratuite.

Primavara in Spania: Caceres, Extremadura

Nu cred sa existe prea multi turisti, cel putin romani care sa fi auzit de Caceres. De regula, Barcelona, Costa Brava, Sevilla, Insulele Canare sunt locuri mult mai populare, fata de acest mic orasel medieval. Este capitala regiunii Extremadura, iar strazile sale pietruite, palatele fortificate sunt numai bune de explorat pe o vreme de aprilie. Orasul adaposteste si multe ruine ale asezarilor vechilor civilizatii si este sit UNESCO.

Primavara in Spania. 5 destinatii infloritoare de care sa te bucuri
Caceres. Sursa foto: https://www.cntraveller.com/gallery/highlights-of-caceres-extremadura-spain

Vizitati Valle del Jerte pentru a descoperi natura impresionanta din Caceres. Puneti pe lista obiectivelor turistice cascada Garganta de las Nogaledas. De asemenea, Festivalul Ciresilor, care nu se sarbatoreste doar in Japonia, Caceras are motiv pentru organizarea festivitatilor, doar o vale e plina de ciresi.

Sevilla

Primavara in Spania este atat de frumoasa in Sevilla, nu ezitati sa faceti rezervare pentru un city break, asta inainte de a veni temperaturile de foc. Este timpul ideal pentru plimbari lungi in acest oras architectural, amestecul eclectic, baroc, maur si gotic creeaza o atmosfera unica. Andaluzia are farmec si puteti descoperi regiunea si daca inchiriati o casa in satele albe de pe coline. Moron de La Frontera este unul dintre locurile in care sa experimentati bucataria andaluziana.

Primavara in Spania. 5 destinatii infloritoare de care sa te bucuri
Feria de Abril. Sursa foto: https://www.peinandocanas.com/viajes-turismo-50-55-60/feria-abril-sevilla-fiesta-llena-baile-musica-tradicion-andaluza/

Si asta nu este tot, andaluzienii sarbatoresc Feria de Abril, asa ca este o ocazie unica de a va alatura localnicilor la spectacolele colorate, cu haine traditionale, flori, muzica si flamenco.

Primavara in Spania: Granada

Granada, o minunata Granada! Diversitatea culturala se reflecta in cartierul Albaicin, care aminteste de ocupatia Maura si are cele mai bune privelisti cu Palatul Alhambra. Barrio Realejo este vechiul cartier evreiesc al orasului, loc in care gasiti cele mai bune baruri de tapas. Ce ii mai aduce pe turisti in aprilie, in Granada? Atmosfera din Saptamana Mare, cand localnicii se aduna pe strazi pentru procesiunile religioase.

Palatul Alhambra. Sursa foto: https://www.getyourguide.com/granada-l207/from-granada-alhambra-and-generalife-morning-tour-t67566/

Murcia

Murcia este o alte destinatie pe care sa nu o ocoliti in luna aprilie! Regiunea are numeroase orase cu arhitectura islamica, baruri de tapas, multe muzee si traditii.  

De exemplu, in Bando de la Huerta are loc Fiesta de Primavera, dar si alte festivitati cu parade de tauri, grupuri imbricate in costume populare si voie buna.

Mar Menor. Sursa foto: http://www.murcianatural.carm.es/web/guest/espacios-abiertos-e-islas-del-mar-menor1

Nu ati vizitat Murcia daca nu ati ajuns si in Mar Menor, cea mai mare laguna cu apa sarata din Europa separate de Marea Mediterana printr-o fasie de nisp de 22 de kilometri!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here