Cel mai sigur loc din avion. Ce spun studiile experților

Mulți dintre cei anxioși care călătoresc pe calea aerului se întreabă deseori care este cel mai sigur loc din avion. Oficial, toate locuri sunt sigure, având în vedere numărul mic de accidente.

De exemplu, guvernul american a făcut o analiză a tuturor prăbușirilor dintre anii 1993 și 2000. În total au fost 568. Au fost implicați peste 53.000 de pasageri cu tot cu echipaje, iar peste 51.000, adică mai mult de 90%, au supravețuit.

Concluziile oficiale ale cercetărilor făcute în urma accidentelor aviatice arată că nu există cel mai sigur loc din avion și că nu contează unde te așezi. Însă există mai multe studii cu privire la acest lucru care concluzionează că ar exista locuri care îți asigură o rată mai mare de supravețuire în cazul unor accidente.

Cel mai sigur loc din avion. Ce spun două studii

De exemplu, revista științifică Popular Mechanics a studiat toate accidentele aviatice începând cu 1971 și rezultatele spun că locurile din spatele aripilor ar fi cele mai sigure. Mai exact, șansele de supravețuire pentru cei care stau pe aceste locuri sunt de 69%, comparativ cu 56% în cazul celor care stau în fața aripilor și 49% pentru ceilalți din capătul avionului.

Un alt studiu, făcut în 2015, a analizat 17 incidente aviatice, începând cu 1985. În aceste accidente au fost morți, dar și supravețuitori. Rezultatele analizei arată că scaunele din spatele avionului au avut o rată de decese cu 32% mai scăzută decât scaunele din fața aeronavei.

Însă, scaunele din mijlocul secțiunii din spate au avut cea mai mică rată de mortalitate, de 28%. De asemenea, cele mai puțin sigure locuri erau cele de dinainte de rândurile din spatele aeronavei, care aveau o rată de deces de 44%, potrivit Huffpost.com.

Însă e foarte important și tipul de accident aviatic. Impactul poate veni dintr-o coliziune cu botul avionului, printr-o aterizare forțată pe apă sau pe o pistă. Deci e foarte greu de stabilit care este cel mai sigur loc din avion. Însă cel mai important lucru pe care trebuie să-l știți e că toate studiile efectuate în ultimii ani arată că: avionul este, de departe, cel mai sigur mijloc de transport din lume, cu cele mai puține victime și accidente.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole