Venetia este unul dintre orasele de vis ale Europei care se poate mandri cu cele mai spectaculoase locuri turistice

Fiind un oras plin de locuri turistice, odata ajuns in Venetia este greu sa te decizi de unde sa incepi. Poate ca cea mai buna metoda de a vizita acest superb oras este sa te lasi pur si simplu pierdut pentru cateva ore pe strazile sale feerice si colturile secrete. La fiecare pas, vei vedea ceva ce merita sa capturezi in fotografii. Cele mai interesante locuri turistice pe care se merita sa le vizitati le-am listat in acest articol dupa cum urmeaza.

1. Piata San Marco
Probabil cea mai faimoasa piata din lume, Piazza di San Marino este inconjurata de cladiri istorice magnifice, care sunt o dovada a puterii si bogatiei Imperiului Venetian. Aici se afla si Basilica di San Marco – cea mai faimoasa dintre toate bisericile din Venetia, prin arhitectura sa opulenta.

2. Marele Canal
Marele Canal este un culoar de trafic maritim major in Venetia. Avand insiruite cladiri maiestuoase, de o parte si de alta, acesta este descris ca fiind „cea mai frumoasa strada din lume”.

3. Podul suspinelor
O alta optiune de locuri turistice in Venetia, este Podul suspinelor.
Acest pod acoperit legendar leaga palatul Dogilor cu celulele inchisorii Rio di Palazzo. Podul este una dintre cele mai faimoase locuri turistice din Venetia.

4. Palatul Dogilor
Acest loc in stil gotic venetian a fost centrul puterii in Venetia. De aici dogele si guvernul de la Venetia au decis asupra Republicii Venetiene.

5. Podul Rialto
Faimosul Pod Venetian Rialto a fost mult timp singurul pod care traversa Canalul Grande intre cartierele San Marco si San Polo. Podul a fost construit in secolul al 16-lea si este acoperit cu magazine.

6. Campanile San Marco
Campanile di San Marco – cel mai inalt turn clopotnita din Venetia – este una dintre cladirile cele mai cunoscute ale orasului. Turnul din secolul al 16-lea s-a prabusit in 1902, dar a fost reconstruit 10 ani mai tarziu.

7. Gondola
Odata un mijloc esential de transport, gondola de azi sunt una dintre cele mai mari atractii ale Venetiei, cu multi turisti de-a lungul Canalului Grande sau unul dintre canalele mai mici.

8. Zattere
Zattere este o lunga promenada pe malul marii in Dorsoduro, unul dintre cartierele Venetiei. Spatios si mai putin agitat decat San Polo si San Marco, acesta este locul perfect pentru o plimbare linistita sau o masa cu vedere asupra apei.

9. Teatru La Fenice
La Fenice (Phoenix) este dintre cele mai cunoscute case de opera din Europa. Cladirea teatrului a fost distrusa prin incendiere, dar reconstruita la gloria sa originala din secolul al 18-lea, in 2003.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole