10 cele mai atractive orase turistice din Turcia. Unde mai calatorim?

Istorie, plaja si peisaje frumoase veti gasi in 10 cele mai atractive orase turistice din Turcia. Vacantele petrecute in aceasta tara pot fi doar unele de povestit si de amintit, pana la calatoria urmatoare. Serviciile hoteliere ireprosabile, preparatele culinare, ospitalitatea sunt alte motive care sa va aduca pe foste vechi teritorii otomane.

Ankara

Ankara este guvernat de cladiri guvernamentale, universitati, ambasade si afaceri. Pozitionarea sa, in centrul tarii, in regiunea Anatolia, capital Turciei este si un centru important de transport cu o multime de noduri rutiere si aeriene spre toate destinatiile din tara. Orasul ofera si o scenă plina de arte si cultura, cu o mare concentratie de muzee, inclusiv Muzeul civilizatiilor anatoliene c emerita vazut.

10 cele mai atractive orase turistice din Turcia. Unde mai calatorim?
Ankara, capitala aglomerata a Turciei. Sursa foto: https://blog.radissonblu.com

10 cele mai atractive orase turistice din Turcia: Mardin

Orasul a fost construit pe deal si are o minunata priveliste asupra campiilor din Mesopotamia. Este cunoscut ca una dintre cele mai vechi asezari din regiune, pentru diversitatea sa culturala si ca un loc unde ajungi pentru relxare. Orasul vechieste usor de strabatut pe jos si va ofera o imagine de ansamblu a traditiilor. Strazile labirint va poarta catre Manastirea Deyrü’z-Zafaran, una dintre cele mai vechi manastiri din lume, si catre Sultanul Isa Medresesi, un monument medieval care a servit ca observator astronomic.

10 cele mai atractive orase turistice din Turcia. Unde mai calatorim?
Mardin – orasul muzeu. Sursa foto: http://www.turizmavrupa.com

Konya

Vechile civilizatii inspira si astazi, asta se intampla si in orasul Konya, in fostul Imperiu al dinastiei Seljuk. Se spune ca aici s-a ridicat primul oras de pe fata Pamantului dupa ce Noe a ancorat pe Muntele Ararat. Asezarea este recunoscuta in lume pentru arhitectura Seljuk remarcabila si pentru Dervisi, fosti asceti care atingeau extazul printr-un dans ametitor. Azi, au mai ramas doar dervisii invartitori, un fel de dansatori imbracati in robe albe ample.

10 cele mai atractive orase turistice din Turcia. Unde mai calatorim?
Konya. Sursa foto: https://erasmusu.com

Ritualul este astazi interzis in Turcia, de fapt este interzis inca de pe vremea lui Atatürk, care a considerat-o nepotrivita pentru un stat islamic. A ramas doar dansul, rotirea in ritm ametitor de nişte simpli dansatori, spre incantarea turistilor. Cladiri din secolele XII și XIII, cum ar fi Moscheea Alaeddin si ruinele Palatului Seljuk, sunt atractiile principale ale orasului. Konya a fost, de asemenea, locuinta teologului persan si a misticului Sufi, Rumi – cel care a infiintat Ordinul Mevlevi – Dervisii Invartitori.

10 cele mai atractive orase turistice din Turcia: Antalya

Amplasat de-a lungul frumoasei Riviere Turcesti, la Mediterana, Antalya este un oras mare, vibrant, care primeste turistidin toate colturile. Peisajul spectaculos alcatuieste orasul cu plaje magnifice si munti imbracati in verdeata si ruine stravechi. De la inot si navigatie pana la alpinism, vizitarea obiectivelor turistice, Antalya ofera ceva pentru toata lumea. O plimbare in jurul Kaleiçi, cartierul vechi, ofera o intoarcere in trecutul antic al orasului.

10 cele mai atractive orase turistice din Turcia. Unde mai calatorim?
10 cele mai atractive orase turistice din Turcia. Unde mai calatorim? Antalya. Sursa foto: concediu.com

Marmaris

Una dintre cele mai populare statiuni de pe litoralul Turciei, Marmaris este o asezare perfecta de vacanta, cu munti imbracati in pini, cu plaje albe si o apa turcoaz.  Acest port de croaziera este un paradis turistic cu oportunitati exceptionale de vizitare a obiectivelor turistice, sporturi nautice si o viata de noapte. In cazul in care nu este suficient, exista o serie de excursii de o zi de la Marmaris catre destinatii remarcabile precum Dalyan, Efes, Pamukkale si Insula Cleopatra.

10 cele mai atractive orase turistice din Turcia. Unde mai calatorim?
Marmaris. Sursa foto: https://www.blog.viotoptravel.ro

10 cele mai atractive orase turistice din Turcia: Side

Fost oras ocupat de Alexandru cel Mare in secolul al IV-lea i.Hr., Side este astazi un oras potoresc, cu ruine si statiuni modern de plaja. Situat pe o mica peninsula, Side ofera o vizita fantastica a obiectivelor turistice, in special printre vechile ruine elenistice si romane care includ resturile unui amfiteatru colosal si diferite temple. In Side nu muriti de foame, de fapt intreaga Turciei are preparate delicioase, exista numeroase restaurante, magazine cu delicii dulci, pizzerii si bucatarie internationala.

10 cele mai atractive orase turistice din Turcia. Unde mai calatorim?
Side. Sursa foto: https://www.antalyahomes.com

Bodrum

Situat in regiunea sudica a Marii Egee a Turciei, Bodrum a fost candva locuinta Mausoleului, una dintre cele Sapte Minuni ale Lumii Vechi. Astazi, ruinele sale, plajele uimitoare si statiunile in stanca atrag oameni din intreaga lume. Nici o vizita în Bodrum nu ar fi completa fara a vedea Castelul Sf. Petru – Castelul Bodrum. Aproape de plaja exista o multime de cafenele, baruri si cluburi de noapte. In partea de vest a orasului se aflăa portul, centrele comerciale si restaurantele.

10 cele mai atractive orase turistice din Turcia. Unde mai calatorim?
Bodrum. Sursa foto: http://www.theguidebodrum.com

10 cele mai atractive orase turistice din Turcia: Efes

Efes este cea mai completa metropola clasica din Europa, un vechi sit cu iesire la Marea Egee. Pana in secolul I i.Hr., Efes a fost unul dintre cele mai mari orase ale lumii, oferind una dintre cele Sapte Minuni ale Lumii Antice, Templul lui Artemis. Ruinele Efesului sunt bine conservate si continute intr-un sit arheologic mare, cea mai populara atractie a Turciei. Atractiile sale includ teatrul masiv, Templul lui Hadrian și magnifica Biblioteca Celsus, ce adapostea mai mult de 12.000 de pergamente.

10 cele mai atractive orase turistice din Turcia. Unde mai calatorim?
Efes. Sursa foto: https://www.planetware.com

Cappadocia

Capadocia este cel mai bine cunoscut pentru peisajul sau de poveste cu formatiuni neobisnuite , asemanatoare unor conuri. Nu este nimic artificial, procese natural, precum eruptiile vulcanice, eroziunea datorata vantului si ploilor au sculptat in timp aceste forme. Cu mii de ani in urma, omenirea a adus in acest peisaj remarcabil, si nota moderna, cioplind case, biserici, un adevarat oras in piatra moale. peisaje remarcabile peisajului, sculptând case, biserici și orașe subterane de pe piatră moale. Foste refugii din calea invadatorilor, pesterile din regiune au fost transformate in hoteluri splendide.

Idei de calatorie in august. 10 cele mai bune destinatii in care sa ajungeti in ultima luna de vara
Cappadocia. Sursa foto: icm-kladno.cz

10 cele mai atractive orase turistice din Turcia: Istanbul

Odata, capitala Imperiului Otoman si Bizantin, Istanbul este astazi cel mai mare oras din Turcia. Orasul de pe doua continente se intinde de-a lungul Stramtorii Bosfor, care leaga Europa de Asia. Influentele de pe ambele continente se simt la tot pasul. Arhitectura impresionanta, locurile istorice, mancarea, cumparaturile, viata de noapte si atmosfera exotica fac din Istanbul unul dintre cele mai bune locuri de vizitat din Turcia. Orasul vechi este locul in care veti gasi cele mai multe situri istorice ale orasului: Hagia Sophia, Moscheea Albastra si Palatul Topkapi.

Istanbul. Ce poti vizita in orasul de pe doua continente
Istanbul. Ce poti vizita in orasul de pe doua continente: Turnul Galata. Sursa foto: ariakparvaz.com

O vizita in Turcia promite o vacanta incantatoare. Ofertele diverse, cum ar fi ruinele antice din Efes pana la statiunile de lux de plaja de-a lungul Marii Egee, vor incanta chiar si cei mai de nemultumit calatori.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole