O companie aeriană care opera și în România a intrat în faliment

Compania aeriană a Sloveniei, Adria Airways, a anunțat că intră în faliment după 58 de ani de existență. Încă de săptămâna trecută, compania slovena a oprit toate zborurile și a mai primit o săptămână la dispoziție pentru a găsi finanțare.

Acest acest lucru nu s-a întâmplat. Adria Airways aveam zboruri și în România și era membru Star Alliance. În urma acestei decizii, sute de pasageri au rămas blocați pe diverse aeroporturi din Europa. În România, Adria Airways opera unele zboruri pentru compania aeriană Lufthansa, de la Munchen spre București, Cluj și Timișoara.

Compania slovenă aeriană a fost înființată în anul 1961 și a fost privatizată în urmă cu trei ani, după ce a fost preluată de un fond de investiții din Germania. Compania avea o flotă compusă din 20 de aeronave.

Industria turismului a suferit un șoc puternic după ce compania britanică Thomas Cook și-a anunțat falimentul. Sute de mii de turiști au fost blocați în întreaga lume iar guvernul de la Londra a fost nevoit se acorde un buget pentru a repatria britanicii aflați în vacanțe cumpărate prin Thomas Cook.

O altă companie aeriană, Condor, din Germania, a fost la un pas de faliment din cauza falimentului agenției de turism britanice. Aceasta era o subsidiară și opera 59 din cele 100 de avioane Thomas Cook.

Condor, la care lucrează 5.000 de oameni, a fost salvată cu un ajutor guvernamental al statului german de 380 de milioane de euro.

FOTO: WikimediaImages/Pixabay.com

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole