Antikythera – insula ionica ofera stimulente financiare pentru cei care vor sa traiasca visul elen

Antikythera, cunoscuta si sub denumirea de Tsirigo sau Cecerigo, este o insula elena care are doar 20 de kilometri. Dimensiunea redusa nu ii stirbeste din frumusete, din contra, aceasta mica asezare se afla langa Creta si Atena, in Insulele Ionice.

V-ati intrebat vreodata cum ar fi viata voastra daca ati alege sa va mutati pe o insula din Grecia? Acum aveti un nou stimulent pentru a face din vis o realitate. Insula Antikythera este pregatita pentru noi locuitori, familii tinere care sa populeze acest pamant. Atat de mult se doreste asta, incat comunitatea locala chiar ii va plati pe cei care vor sa traiasca visul elen.

Antikythera -orasul in care esti platit ca sa te muti
Sursa foto: https://greekcitytimes.com/2019/07/03/greek-island-pay-live-here/

Antikythera – locul in care poti incepe o viata noua

Insula numara, in prezent, numai 20 de locuitori, dintr-un numar de 300 cat avea in anii trecuti. Cei care se vor muta aici vor primi locuinta, teren si o indemnizatie de 500 de euro pe luna pentru urmatorii trei ani, de la Biserica Ortodoxa Greaca locala. Cei cu spirit de aventura sigur se vor simti ca acasa – si nici stimulentul de 18.000 de euro(in 3 ani) nu este de neglijat.

In prezent, patru familii sunt sponsorizate pentru a trai pe insula. Scopul acestui program este de a stimula economia locala si de a aduce o viata noua insulei.

Desi nu are magazine, benzinarii sau taxiuri, insula are sursa proprie de apa, statie electrica autonoma si conexiune la internet. Pe insula nu exista nici banci sau ATM-uri. Sunt cateva magazine cu produse de baza, dar si legume din productia localnicilor si vin produs tot aici.

„Insula este foarte frumoasa dar traiul e putin dificil pe timpul iernii. Cautam familii care sa o readuca la viata. Avem nevoie de familii tinere si suficient de mari incat sa se umple insula de vocile copiilor, asa cum era in urma cu patru decenii, cand eu insumi eram elev”, spune primarul orasului, Andreas Harhalakis, citat de iefimerida.gr.

Procesul de selectie pentru familii poate dura pentru a fi finalizat. Puteti obtine informatii pe site-ul oficial al orasului Antikythera.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole