7 statiuni de schi in Europa. Unde e cea mai buna zapada in 2019

Calatorii pasionati de sporturile de iarna au decis: au pus pe harta 7 statiuni de schi din Europa. Acest continent este destinatia principala pentru vacantele de iarna, in lume, iar acest clasament include cele mai bune partii din Franta, Italia, Austria sau Elvetia. Verificati echipamentul, rezervati cazare si pregatiti bagajele, se anunta o iarna plina de peripetii!

Alpe d’Huez

Alpe d’Huez este cotata ca fiind „cea mai buna statiune europeana de schi”. Acest complex este un amestec perfect de distractie, relaxare, sport; este statiunea preferata pentru familii, dar si prieteni, cupluri, incepatori ori schiori experimentati. Alpe d’Huez este, de asemenea, cea mai buna statiune de schi pentru zapada.

In 2019, Alpe d’Huez va gazdui cel mai bun festival de muzica din Europa, Tomorrowland. Fiti gata pentru distractie in perioada 9-16 martie 2019.

7 statiuni de schi in Europa. Unde e cea mai buna zapada in 2019
Alpe d’Huez. Sursa foto: https://sl.ski-france.com/ski-area-alpe-d-huez/alpe-d-huez/2https://sl.ski-france.com/ski-area-alpe-d-huez/alpe-d-huez/2

Sezon: 1 decembrie 2018 – 27 aprilie 2019

Cele mai apropiate aeroporturi: Grenoble, Geneva, Lyon

7 statiuni de schi in Europa: Livigno

Livigno urca in topul european al celor mai bune statiuni de schi, pe locul al doilea. Zona de schi Livigno cuprinde 115 kilometri de partii cu altitudini cuprinse intre 1800-2900 de metri. Exista 12 pante cu steag negru, 37 de culoare rosie, 27 cu albastru, 14 telescaune si 11 teleschiuri.

7 statiuni de schi in Europa. Unde e cea mai buna zapada in 2019
Livigno. Sursa foto: hotelalpilivigno.com

Sezon: 1 decembrie 2018 – 1 mai 2019

Cel mai apropiat aeroport: Milano, Bergamo, Zurich

SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental

SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental ajunge pe locul 3. Pante variate, potrivite nu pentru incepatori, partii pentru familii, trasee de vale, lungi, toate sub caldura soarelui si cu vederi spectaculoase.

7 statiuni de schi in Europa. Unde e cea mai buna zapada in 2019
SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental. Sursa foto: https://www.onthesnow.co.uk/tyrol/skiwelt-wilder-kaiser-brixental/ski-resort.html

Sezon: 8 decembrie 2018 – 31 martie 2019

Cel mai apropiat aeroport: Innsbruck, Munchen, Salzburg

7 statiuni de schi in Europa: Kitzbühel

Kitzbühel, da este una dintre cele mai frumoase statiuni de schi din lume. Anul Nou este timpul cand partiile sunt pline de turisti, Kitzbuhel fiind una dintre cele mai bine dotate statiuni din Tirol. Evenimente internationale, cum ar fi Cupa Mondiala de Snow Polo, restaurante cu premii multiple, arata perfect atmosfera din aceasta statiune.

7 statiuni de schi in Europa. Unde e cea mai buna zapada in 2019
Kitzbuehel. Sursa foto: https://www.apartment-kitzbuehel.at/index.php/home-en.html

Sezon: 13 octombrie 2018 – 1 mai 2019

Cel mai apropiat aeroport: München, Innsbruck, Salzburg

Crans-Montana

Crans-Montana este cea mai buna statiune de schi din Elvetia. In acest an, tiuristii au pus-o in top 5 cele mai bune statiuni din Elvetia si Europa. Ce o face speciala? Lacurile, padurile, ghetarul si podgoriile, regiunea are ceva de oferit fiecaruia. Iubitorii sporturilor de iarna beneficaiza si de o gama larga de facilitati dedicate activitatilor sportive.

7 statiuni de schi in Europa. Unde e cea mai buna zapada in 2019
Crans-Montana. Sursa foto: schweizerfamilie.ch

Sezon: 2 decembrie 2018 – 22 aprilie 2019

Cele mai apropiate aeroporturi: Berna, Geneva, Milano.

7 statiuni de schi in Europa: Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn

Stim, un nume mult prea complicat chiar si pentru vorbitorii de limba germana, dar unul dintre locurile favorite ale schiorilor din Europa. Este una dintre cele mai mari zone de schi din Austria, pune la dispozitie numeroase activitati, are o atmosfera internationala, iar Alpii sunt minunati. Luati schiurile, va asteapta 270 de kilometri de partii!

7 statiuni de schi in Europa. Unde e cea mai buna zapada in 2019
Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn. Sursa foto: http://www.powderhounds.com/Europe/Austria/SkiCircus-Saalbach.aspx

Sezon: 2 decembrie 2018 – 14 aprilie 2019

Cele mai apropiate aeroporturi: Munchen, Salzburg

La Plagne

La Plagne, un simbol al Frantei, desigur, una dintre cele mai bune statiuni destinata sporturilor de iarna. Zona de schi La Plagne face parte din Paradiski, a doua zona de schi din lume, cu 425 km de partii. 70% din zona de schi la Plagne se afla la peste 2000 de metri inaltime, ceea ce inseamna ca schiorul va avea privelisti extraordinare.

7 statiuni de schi in Europa. Unde e cea mai buna zapada in 2019
La Plagne. Sursa foto: https://www.neilson.co.uk/ski/france/la-plagne

Sezon: 15 decembrie 2018 – 27 aprilie 2019

Cele mai apropiate aeroporturi: Chambery, Geneva, Lyon, Grenoble.

 

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole