Rocky Mountaineer. O calatorie fantastica prin muntii Canadei

Rocky Mountaineer este varianta canadiana a Transilvania Train. O experienta ”altfel” pentru turistii care sa isi doresc o calatorie fantastica. Compania privata opereaza pe patru rute diferite in Muntii Stancosi Canadieni, ce se intinde pe o distanta de 180.000 de kilometri. Daca v-ati hotarat sa vizitati Canada, veti fi uimiti de peisaje spectaculoase si de servicii, cu adevarat, excelente la bord.

Rocky Mountaineer. O calatorie fantastica prin muntii Canadei
Harta cele 4 trasee cu trenul prin Muntii Canadei. Sursa foto: rockymountaineer.com

In anii’90, Rocky Mountaineer primea in vagoanele sale putin peste 10.000 de calatori, dar acum are peste 100.000 de pasageri in fiecare an. Turistii, care isi doresc sa vada Canada dintr-o alta perspectiva, utilizeaza aceste trenuri ca parte a unor excursii sau pachete. Insa, cu trenul canadian se poate calatori pe rute, din aprilie pana in octombrie, dar se pot cumpara bilete si cu destinatie unica.

Rocky Mountaineer. O calatorie fantastica prin muntii Canadei
Sursa foto: rockymountaineer.com

In lumea aceasta, care inca fascineaza, a calatoriilor feroviare, Rocky Mountaineer promite sa fie o experienta inedita. Sansa unei calatorii prin abrupturile stancoase ale muntilor, posibilitatea de a zari salbaticiunile din paduri, de a opri in orasele cele mai frumoase ale acestei tari si o vacanta pe care nu o veti uita prea curand. Iar trenul merge cu 45 de kilometri pe ora, cu opriri in Vancouver, Banff, Calgary. Veti putea escalada laturile muntilor, sa cititi intr-o poienita, sa va savurati cafeaua- toate fara sa va faceti griji ca nu aveti echipamentul necesar.

Rocky Mountaineer. O calatorie fantastica prin muntii Canadei
Calatorii fascinati de ceea ce vad. Sursa foto: theroamingboomers.com

4 rute unice, pline de aventura

De la oceane nemarginite pana la cele mai salbatice zone, cele 4 rute feroviare, cu siguranta, va vor impresiona.

Primul pas spre Vest

Prima ruta: Vancouver-Kamloops-Lake Louise-Banff

Acest traseu este unul istoric, asta deoarece Rocky Mountaineer trece peste primul canal transcontinental din Canada si este prima ruta traversata in anul 1990. Veti trece prin statia Lacului Louise(lacul de smarald din Alberta), veti traversa Diviziunea Continentala, podul Stoney Creek (des fotografiat), situl din 1885 Last Spike si canoanele fluviului Thompson & Fraser. Plecarile au loc de 3 ori pe saptamana, de la mijlocul lunii aprilie pana la jumatatea lunii octombrie, iar calatoria dureaza 2 zile, cu o singura oprire la hotel, inclusa in pret.

Rocky Mountaineer. O calatorie fantastica prin muntii Canadei
Lacul Louise. Sursa foto: yolocouple.com

Rocky Mountaineer: Calatorie spre nori

A doua ruta: Vancouver-Kamloops-Jasper

Fosta denumire a traseului Yellowhead, dupa trecerea de munte, va duce prin vai pitoresti, prin Canionul Fraser, munti, de-a lungul fluviului Fraser, unde somonul e rege. Poarta Diavolului este o alta atractie a traseului. 750 de milioane de litri de apa cad de la o inaltime de 33 de metri, o priveliste uluitoare. De asemenea puteti admira ghetarul Albreda, Cascadele Piramide, dar cel mai magnific este Muntele Robson.

Rocky Mountaineer. O calatorie fantastica prin muntii Canadei
Vancouver. Sursa foto: tourismvancouver.com
Rocky Mountaineer. O calatorie fantastica prin muntii Canadei
Canionul Fraser. Sursa foto: thecanadianencyclopedia.ca

De la paduri tropicale catre regiunea istorica a aurului (Cariboo Gold Rush)

A treia ruta: Vancouver-Whistler-Quesnel-Jasper

A treia ruta propusa de Rocky Mountaineer o sa va poarte prin peisaje extreme, de la padurile tropicale pana la minele de aur ce odata au facut istorie. Canionul Fraser ofera si el privelisti spectaculoase, tineti aparatul foto aproape pentru ca aveti ocazia sa surprindeti un adevarat desert. Podisul Cariboo cu ale sale ferme, orasul de aur Pan din Quesnel, prin muntii stancosi si ajungeti in cel mai mare parc national din regiunea Alberta, Jasper.

Pasajul de coasta

Rocky Mountaineer. O calatorie fantastica prin muntii Canadei
Parcul National Jasper. Sursa foto: tracks-trails.com

A patra ruta: Seattle-Vancouver- Muntii Stancosi Canadieni 

O ruta ideala pentru cei care adora oceanul pentru ca acest traseu leaga orase cosmopolite precum Seattle, S.U.A cu Vancouver, Columbia Britanica de Muntii Stancosi. Aceasta ultima ruta are cate un pic din Canada, dar si America, fiindca turistii vor urca la bordul Rocky Mountaineer ca sa parcurga tarmul Pceanului Pacific si apoi sa ajunga in tinuturile salbatice ale Canadei.

Rocky Mountaineer. O calatorie fantastica prin muntii Canadei
Muntii Stancosi Canadieni. Sursa foto: inafarawayland.com

Daca v-am starnit curiozitatea si vreti sa aflati detalii legate de tarifele practicate de aceasta companie si orarul traseelor puteti acccesa site-ul rockymountaineer.com.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole