Statiuni turistice in Cipru. Locuri pe care sa le iei in calcul pentru vacanta ta

Cele 365 de zile cu soare pe an, apropierea de continentul african si caldura trimisa de pe acesta, ne-au indemnat sa cautam statiuni turistice in Cipru. O destinatie pe care o veti gasi in mai toate revistele de turism, asta pentru ca are foarte mare potential. Iar calatorii stiu ce spunem, doar urmariti randurile ce urmeaza.

Paphos

Curiosi de cum arata locul de nastere al frumoasei zeite Afrodita? Paphos se afla la o distanta de aproximativ 140 de kilometri de Larnaca si este o destinatie cautata de turisti. Bazinul Marii Mediterane este generos si ofera spre incantarea celor care ajung pe aici o multime de locuri pitoresti. In Paphos veti gasi 5 simboluri, cu care localnicii se identifica: legenda zeitei Afrodita, Sfantul Apostol Paul, fiul lui Pygmalion, Paphos, Imperiul Greco-Roman.

Europa cu soare. 7 destinatii unde sa nu pleci fara ochelarii de soare
Europa cu soare. 7 destinatii unde sa nu pleci fara ochelarii de soare: Paphos, Cipru. Sursa foto: mortgageintroducer.com

UNESCO nu a ramas indiferenta in fata unei statiuni de legenda, asa ca a declarat Paphos sit arheologic. Trebuie sa vizitati mozaicurile de la Nea Paphos, ca sa va convingeti de ce au fost incluse in patrimoniul mondial. Golful Ciralilor este o fasie de 15 kiloemtri de nisip de aur, care va va desfata privirea.

Statiuni turistice in Cipru: Ayia Napa

Poate cea mai cunoscuta statiune cipriota este Ayia Napa, aici turistii de pretutindeni aleg sa isi petreaca vacanta de vara, sau de ce nu, inceputul toamnei. Soarele nu va fi o problema, in Cipru este cald pana la sfarsitul toamnei, iar iarna termometrele nu arata mai putin de 7 grade. Revenind la Ayia Napa, fost sat de pescari iscusiti a inceput sa atraga vizitatori incepand cu anul 1974.

Statiuni turistice in Cipru. Locuri pe care sa le iei in calcul pentru vacanta ta
Ayia Napa.Sursa foto: tui.se

De atunci si pana azi, statiunea situata la 45 de kilometri de Aeroportul International Larnaca, a devenit un oras vibrant, cu atmosfera tinereasca, apropiata de Ibiza, ceea ce i-a si adus aceasta supra-denumire. Plajele statiunii sunt printre cele mai frumaose din Cipru. Doar vizitati Nissi, Konnos, Macronissos, Pernera, Limnara,Glyki Nero, Pantachou sau Loukkas Tou Manti.

Amathus Bay

Pentru concedii linistite, bucatarie cipriota, plimbari la ceas de seara, Amathus Bay este alegerea ideala. Un vechi oras regal, unde mai pot fi intalnite si ruine ale vechii asezari, casa a zeului Heracles. Casele sale zugravite in alb, atmosfera de vacanta continuua, plaja Nisipurile, sunt atuuri peste care nu puteti trece indiferenti. Golful Akrotiri, unde se afla si Amathus Bay este impresionant, de aici avand si posibilitatea sa faceti drumetii spre Muntii Troodos si Muntele Olimp.

Statiuni turistice in Cipru. Locuri pe care sa le iei in calcul pentru vacanta ta
Amathus Bay. Sursa foto: tui.co.uk/

Statiuni turistice in Cipru: Limassol

Limassol este un oras cosmopolit in care luminile stau aprinse pana dimineata. Este al doilea oras ca marime din Cipru, iar localnicii stiu sa se distreze in idilicul Golf Akrotiri. Ce este asa special aici? Plaja lunga de 15 kilometri, ragaz pentru zile lungi de stat la soare si de a savura, spre seara, un pahar de Komandaria, un vin ars traditional excelent.

Statiuni turistice in Cipru. Locuri pe care sa le iei in calcul pentru vacanta ta
Limassol. Sursa foto: cruisemapper.com

Larnaca

Larnaca sau Kitionul grecilor micenieni fondat in secolul al XIII-lea i.Ch este un melanj al ocupatilor straine ce au pus tapanire pe Cipru: greaca, romana, otomana, persana, egipteana, venetiana si engleza. Nu cred ca este nevoie sa amintim ca zona de nord a tarii inca se afla sub dominatie turca, iar cea sudica se afla sub steag elen.

Statiuni turistice in Cipru. Locuri pe care sa le iei in calcul pentru vacanta ta
Larnaca. Sursa foto: tvrl.com
La aproape 2 ore distanta cu avionul de Romania, aceasta destinatie este refugiul vostru cu soare. Desigur si un port comercial important si nod aerian, avand unul dintre cele doua aeroporturi din tara, al doilea fiind in Paphos. Mormantul lui Lazar, cartierul turcesc, Skala, Fortul Larnaca din care veti avea cea mai frumoasa panorama a Marii Mediterane.

Statiuni turistice in Cipru: Protaras

Protaras este si ea in apropierea aeroportului din Larnaca, la 66 de kilometri mai exact, dar asta nu impiedica turistii sa ia cu asalt statiunea. Ce i-ar putea duce aici daca nu plajele splendide, soarele si aerul cald de Sahara. Fig Tree Bay este cea mia renumita intindere de nisip, ira serviciile sunt ireprosabile, fie ca vorbim despre hoteluri, restaurante sau beach barurile. In Protaras nici viata de noapte nu este neglijata, nisipul ce se scalda in apele Mediteranei gazduieste unele dintre cele mai in voga cluburi.

Statiuni turistice in Cipru. Locuri pe care sa le iei in calcul pentru vacanta ta
Statiuni turistice in Cipru. Locuri pe care sa le iei in calcul pentru vacanta ta. Protaras. Sursa foto: myguidecyprus.com

Daca fotografiile si descrierile v-au convins sa alegeti aceste orase drept urmatoarea vacanta, faceti singuri rezervari. Booking.com, Trivago.ro, Lastminute.com, TripAdvisor.com sau Couchsurfing.com sunt surse de incredere.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole