Top 10 cele mai ieftine orase europene. Unde pleci fara sa cheltui prea mult

Plecand de la ”cat cheltuim in vacanta” am realizat un top 10 cele mai ieftine orase europene. Am luat in calcul o zi de vacanta, un turist dornic sa experimenteze viata localnicilor, cazare, mancare, transport si distractie. Iata care sunt costurile pe care le are un turist, intr-o zi, intr-un oras din Europa. 

Bucuresti

Surprinzator sau nu, Bucurestiul este unul dintre cele mai ieftine orase ale Europei. Potrivit priceoftravel.com o zi petrecuta in capitala Romaniei poate costa un turist 34,77 de euro, 43,40 de dolari sau 162 de lei, potrivit cursului valutar de azi. In acest calcul intra cazarea intr-un hotel de 3 stele pentru o noapte, 3 mese, mersul, cel putin 3 kilometri, cu taxiul, 3 bauturi si o atractie culturala.

Top 10 cele mai ieftine orase europene. Unde pleci fara sa cheltui prea mult
Top 10 cele mai ieftine orase europene. Unde pleci fara sa cheltui prea mult: Bucuresti. Sursa foto: incisivdeprahova.ro

Micul Paris are parfumul sau de epoca in centrul vechi. O oprire in fata Ateneului Roman va impresiona si cel mai pretentios turist, Casa Poporului poate fi impresionanta. Ca sa nu mai spunem de Parcul Herastrau, oaza de verdeata a capitalei . Exista o sumedenie de locuri interesante si in jurul Bucurestiului: Snagov, Mogosoaia sau Domeniul Stirbey. Ne bucuram ca poate fi unul dintre orasele europene ce merita vizitat.

Top 10 cele mai ieftine orase europene: Kiev

Din cauza conflictului cu Rusia in 2014, moneda nationala, Hryvna ucraineana a scazut simtitor, fiind raiul investitorilor straini. Aici, o zi in capitala Ucrainei costa 1,203.00 de Hryvne sau 44,90 de dolari. Supranumita si ”Roma Nordului”, capitala este intesata de vechi edificii, cultura si istorie, dar si locuri unde turistii pot experimenta viata de noapte.

Top 10 cele mai ieftine orase europene. Unde pleci fara sa cheltui prea mult
Top 10 cele mai ieftine orase europene. Unde pleci fara sa cheltui prea mult: Kiev. Sursa foto: ihg.com

Cracovia

Polonia este o tara frumoasa, iar Cracovia are un centru istoric minunat. Turistii care nu vor sa cheltuie prea multi bani, dar in acelasi timp vor sa se bucure de un oras european ar trebui sa ia in calcul acest oras. O zi petrecuta pe meleagurile poloneze va poate scoate din buzunar 44,96 de dolari sau 149,00 zloti polonezi. 80 de zloti pentru cazare la un hotel de 3 stele, 20 zloti pentru transport, 40 de zloti veti cheltui pe mancare, 27 pe bauturi si 16 zloti pentru un muzeu sau alta atractie.

Top 10 cele mai ieftine orase europene. Unde pleci fara sa cheltui prea mult
Top 10 cele mai ieftine orase europene. Unde pleci fara sa cheltui prea mult: Cracovia. Sursa foto: holidayguru.ie

Top 10 cele mai ieftine orase europene: Sofia

Vecinii nostri bulgari sunt mereu o alegere de vara insporata pentru litoralul ingrijit. Sofia poate fi un oras destul de ieftin in comparatie Paris, Londra sau Barcelona. Centrul orasului este plin de cafenele cochete si are o viata de noapte potrivita pentru petrecareti. O zi in capitala Bulgarie poate costa 73,10 leva bulgareasca sau 46,65 de dolari.

Top 10 cele mai ieftine orase europene. Unde pleci fara sa cheltui prea mult
Top 10 cele mai ieftine orase europene. Unde pleci fara sa cheltui prea mult: Sofia. Sursa foto: autogari.ro

Budapesta

Nu ratati o plimbare cu funicularul in capitala Ungariei! Cu siguranta este unul dintre orasele ieftine europene de adaugat in lista voastra. Aici, o zi de cazare, cu 3 mese, vizita la una dintre atractii poate costa 120,70 de forinti.

Budapesta. Sursa foto: discovery-romania.ro

Top 10 cele mai ieftine orase europene: Istanbul

Orasul european cu parfum oriental poate fi o alegere inspirata! Contrar distantei, o zi in magnifica capitala de pe Bosfor costa 183,51 de lire turcesti sau 48,56 de dolari. O plimbare pe Bosfor va poate transforma ziua intr-una speciala. O vizita la Palatul Dolmabahce, ce gazduieste cel mai mare candelabru cu cristale de Boemia, la fel poate fi inspirata. Pentru a lua pulsul Istanbulului se cere o plimbare prin bazar, gustarea baclavalei turcesti sau o fotografie in Piata Taksim.

Istanbul. Ce poti vizita in orasul de pe doua continente: Piata Taksim. Sursa foto: partytrip.ro

Belgrad

Belgradul nu prea se afla pe lista agentiilor de turism si este pacat. Capitala Serbiei este un oras incantator, unde Dunarea poate fi admirata indelung. Nu o sa va para rau sa petreceti o zi aici, scotand din portofel 45,80 euro sau 5416 dinari.

Top 10 cele mai ieftine orase europene. Unde pleci fara sa cheltui prea mult
Top 10 cele mai ieftine orase europene. Unde pleci fara sa cheltui prea mult: Belgrad. Sursa foto: spunehellovacantelortale.ro

Top 10 cele mai ieftine orase europene: Ceska Krumlov

Cehia se bucura de prezenta turistilor. Cesky Krumlov este cea de-a doua destinatie aleasa pentru vacanta. Orasul medieval se afla in sudul Boemiei si se afla pe lista patrimoniului mondial UNESCO. Pe parcursul unui an, in Ceska Krumlov se desfasoara numeroase festivaluri. O zi aici costa 49,51 de dolari sau 1006 coroane cehe.

Top 10 cele mai ieftine orase europene. Unde pleci fara sa cheltui prea mult
Top 10 cele mai ieftine orase europene. Unde pleci fara sa cheltui prea mult: Cesky Krumlov. Sursa foto: lonelyplanet.ro

Sarajevo

Sarajevo nu este tocmai o destinatie europeana mult dorita. Capitala Bosniei si Hertegovinei din fosta Iugoslavie a fost o zona tulburata si inca lupta impotriva problemelor de imagine. De altfel, orasul este interesant, cu localnici primitori si un loc de explorat. O zi de cazare, cu, 3 mese incluse va poate costa 52,50 de euro.

Top 10 cele mai ieftine orase europene. Unde pleci fara sa cheltui prea mult
Top 10 cele mai ieftine orase europene. Unde pleci fara sa cheltui prea mult: Sarajevo. Sursa foto: prometej.ba

Zagreb

Cei mai multi turisti aleg zona de coasta a Croatiei, Zgreb nefiind un loc preferat. Orasul este indicat celor care calatoresc in scop de serviciu, avand multe hoteluri la dispozitie, restaurante, dar si una dintre atractiile importante, Parcul Natural Lacurile Plitvice. 353,87 kune croate va costa o zi petrecuta in Zagreb.

Top 10 cele mai ieftine orase europene. Unde pleci fara sa cheltui prea mult
Top 10 cele mai ieftine orase europene. Unde pleci fara sa cheltui prea mult: Zagreb. Sursa foto: mara-boutique.ro

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole