7 sfaturi esentiale pentru pregatirea bagajului de voiaj

Daca urmeaza sa calatoresti cu avionul e esential sa urmezi cateva sfaturi esentiale pentru a nu risca sa ti se refuze imbarcarea bagajelor. Pregateste-te din timp si ia toate masurile de protectie.

Iti oferim si noi sapte sfaturi esentiale pentru a impacheta tot ce ai nevoie si pentru a te incadra in regulile impuse de companiile de transport. Alege cu grija tot ce pui in bagaj.

Sfaturi esentiale – cumparati un bagaj adecvat

Daca planuiesti in timp o calatorie cu avionul poti sa iti achizitionezi un troler sau o geanta noua, dar ai grija ca ele sa respecte dimensiunile companiei aeriene cu care zbori si sa nu fie foarte grele.

Alege geanta de voiaj in functie de tipul de calatorie pe care o faci. Una este sa pleci in concediu cu familia si alta este sa calatoresti in scop de afaceri de unul singur.

Sfaturi esentiale – tine cont de compania aeriana cu care calatoresti

Alegerea bagajului trebuie facuta cu mare grija. Daca vei zbura cu un avion de tip low cost si intentionezi sa iesi si cat mai ieftin. Fireste ca trebuie sa alegi fie doar un bagaj de mana fie un bagaj de cala care sa respecte numarul maxim de kilograme prevazut.

Ceea ce priveste dimensiunea unui bagaj de mana, trebuie sa te incadrezi in 40 de cm latime, circa 50 cm inaltime si cam 20 de cm grosime.

Lista cu lucrurile de care ai nevoie

Pentru a eficientiza bagajul e bine sa iti faci din timp o lista cu lucruri de care chiar ai nevoie. Vizualizand lista cu cateva zile inainte ai timp sa analizezi de mai multe ori daca chiar trebuie sa duci toate acele lucruri cu tine si care mai pot fi taiate de pe lista.

Impachetarea bagajului cu o zi inainte

Nu lasa pe ultima clipa impachetarea bagajului pentru ca nu vei acorda suficienta atentie detaliilor care pot face diferenta. Cel mai intalnit sfat este ca impachetarea bagajului sa se faca cu minimum 24 de ore inainte.

Sfaturi esentiale – greutatea bagajului

La fel ca in cazul dimensiunilor si greutatea bagajului este de luat in calcul atunci cand impachetezi. In plus, gandeste-te si la faptul ca va trebui sa cari acel bagaj pana la avion si de la avion la cazare.

Sfaturi esentiale – impacheteaza eficient

Gasesti pe YouTube o multime de filmulete care te invata cum sa impachetez cat mai eficient pentru a duce cu tine lucrurile de care ai nevoie. Exista o multime de metode ingenioase de impachetare care salveaza timp si mai ales spatiu in bagajul tau.

Citeste restrictiile bagajelor pentru compania aeriana cu care calatoresti

Nu in ultimul rand, documenteaza-te din timp despre restrictiile in ceea ce priveste dimensiunile, greutatea dar si lucrurile pe care le poti transporta cu compania aeriana cu care calatoresti. Cele mai importante informatii se gasesc pe web site-urile companiilor aeriene.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole