Vacanțe Creta. Cât costă un sejur și ce poți face în leagănul culturii antice

0
936
FOTO: Franco Vannini/Flickr
FOTO: Franco Vannini/Flickr

Se spune despre Creta că reușește să îmbine în mod ideal lagunele albastre și satele pitorești. Dacă sunteți interesați de vacanțe Creta trebuie să știți că aici veți avea parte de o adevărată desfătare în stilul grecesc tradițional.

De exemplu, dacă alegeți una dintre vacanțe Creta trebuie să petreceți o seară în satul tradițional Karouzanos, unde vei putea degusta din specialitățile din bucătăria tradițională grecească. În plus, vinul va fi la discreția.

De asemenea, aici restaurantele organizează în fiecare seară spectacole de muzică și dansuri grecești, iar turiștii sunt invitație să participe alături de artiști.

Dacă sunteți interesați de vacanțe Creta mai trebuie să știți că e musai să faceți o excursie la laguna Balos. Aici găsiți nisipuri curate și ape limpezi. Nisipul de pe plaja caraibelor cretane este roz și alb, iar apele au culoarea turcoazului. Este atât de spectaculoasă încât a fost inclusă pe lista zonelor protejate.

O excursie trebuie să faceți și la Mănăstirea Panagia Episkopi. A fost construită în perioada bizantină. Lăcașul de cult, care a reușit să supravețuiască mai multor cutremure, impresionează și prin picturile de pe pereți.

Apoi, trebuie să faceți o oprire și la Mesa Gonia, un sat părăsit după marele cutremur din 1956, care a lovit această parte. Următoarea oprire trebuie să o faceți la rămășițele castelului veneția din Pyrgos, apoi în Imerovigli. Aici puteți admira o priveliște unică, asupra vulcanului.

De asemenea, neapărat trebuie să vizitați și Oia, unde puteți admira galerii de artă ale artiștilor contemporani. Tot în Oia puteți admira un apus de soare senzațional.

Neapărat trebuie să faceți o croazieră la Amorgos, care face parte din insulele Cyclades. Aici descoperiți o frumusețe extraordinară. Aici trebuie să faceți o vizită la Mănăstirea Panaghia Chozoviotissa, care se află în partea de est a insulei. Este construită în stâncă la o altitudine de 300 de metri de la nivelul mării.

De asemenea, tot aici puteți vizita capitala medievală a insulei Amorgos și unul dintre cele mai frumoase sate din Cyclades, Katapola. Aici se găsesc și câteva dintre cele mai interesante restaurante, cafenele, baruri, dar și magazine turistice. În această perioadă sunt și pachete sub 350 de euro la Vola.ro. Detalii – AICI.

FOTO: Franco Vannini/Flickr

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here