Top 3 orase din Europa in care sa te aventurezi pe bicicleta

A venit caldura si scoatem de la ”naftalina”bicicleta ca sa descoperim top 3 orase din Europa, in care ne putem aventura pe doua roti fara probleme. Nu este asa ca, dintr-o data, strazile, localnicii, cladirile capata o alta dimensiune? Si daca gasim si acele locuri inspirate, in apropierea vreunui eveniment cultural, ceainarie, magazin cochet, tot bicicleta ne salveaza ca sa ajungem la fiecare. 

Amsterdam

A fost supranumit ”capitala mondiala a mersului pe bicicleta”, iar cei care calatoresc in Amsterdam marturisesc ca aici este Raiul biciclistilor. Olandezii se pare ca iubesc miscarea pe doua roti, aici toata lumea, cu mic cu mare, merge pe bicicleta. Pistele puse la dispozitie, centrele de inchiriere au un sistem bine pus la punct. Cetatenii respecta regulile, poate de aceea niciun incident, turistii sunt multumiti si toata lumea e fericita.

Top 3 orase din Europa in care sa te aventurezi pe bicicleta: Amsterdam. Sursa foto: st-christophers.co.uk
Top 3 orase din Europa in care sa te aventurezi pe bicicleta: Amsterdam. Sursa foto: st-christophers.co.uk

Daca plecati intr-un city break de primavara si ajungeti si prin Amsterdam aveti posibilitatea sa inchiriati un astfel de vehicul. Tarifele pot ajunge si la 12 euro pe zi. Frumusetea orasului, canalele pitoresti, Muzeul Van Gogh, Westerpark pot fi descoperite si daca alegeti o motocicleta electrica. Prietenosi cu mediul, un pic mai multa viteza si atentie la participantii din trafic si veti avea o vacanta de neuitat.

Top 3 orase din Europa in care sa te aventurezi pe bicicleta: Strasbourg

Acest sublim oras, dar si loc al institutiilor europene are peste 580 de kilometri de piste, ceea ce il transforma in capitala ciclismului francez. In oras cei mai multi dintre localnici folosesc zilnic bicicleta si nu este doar un moft de weekend. Conditiile de circulatie sunt foarte bune, biciclistii pot merge in siguranta in centrul vechi care este inchis traficului auto. Daca nu vreti sa carati bcicicleta cu voi in vacanta puteti inchiria una din Velhop, cel mai mare centru de inchiriere din oras. Altfel se vede orasul acum!

Top 3 orase din Europa in care sa te aventurezi pe bicicleta
Top 3 orase din Europa in care sa te aventurezi pe bicicleta: Strasbourg. Sursa foto: ee.france.fr

Barcelona

Barcelona este una dintre cele mai cautate destinatii de vacanta, potrivit agentiilor de turism. Fie ca alegeti un sejur sau doar cateva zile de explorat muzeele, strazile, operele lui Gaudi, orasul spaniol are toate ingredientele pentru un concediu de zile mari. Autoritatile chiar fac demersuri serioase pentru a reduce poluarea, traficul si a le oferi locuitorilor un aer cat mai curat. Desigur, deplasarea pe doua roti face parte din plan, iar cetatenii sunt incurajati si catre acest mijloc de transport care, de ce nu, poate fi si o bicicleta electrica.

Top 3 orase din Europa in care sa te aventurezi pe bicicleta
Top 3 orase din Europa in care sa te aventurezi pe bicicleta: Barcelona. Sursa foto: visiotours.com

In Barcelona va asteapta 200 de kilometri de piste si peste 400 de centre de unde puteti inchiria biciclete. Parc del Laberint d’Horta, o gradina istorica realizata ca un labirint este accesibila mai mult cu bicicleta decat cu mijloacele de transport traditionale. De altfel, pana la plaja Barceloneta puteti descoperi orasul, tot pe bicicleta.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole