5 destinații din Europa unde vei găsi o vreme grozavă în luna mai

Cei care vor să își facă o parte din vacanța din 2017 în luna mai, am ales cinci destinații din Europa extrem de primitoare în această ultimă lună de primăvară.

Puteți profita de astfel de oferte de circuite turistice pentru a vă bucura de toate aceste destinații.

1. Atena, Grecia

Temperatura medie din luna mai în Atena este de 26 de grade Celsius, iar nivelul precipitațiilor este extrem de redus. Este chiar ideal să veniți în Atena în ultima săptămână din mai, să profitați de vremea perfectă pentru a descoperi atracțiile capitalei elene, iar apoi, la început din iunie, să încercați un concediu de vis într-una din insulele din Marea Egee.

Trebuie spus că prețurile la hotelurile din Atena sunt mult mai mici în mai față de luna iunie. Hotelurile de trei stele au un preț mediu pe noapte de circa 50 de euro/cameră, iar cele de patru stele oferă cazare pentru un cuplu de turiști la un preț mediu de 85 de euro/cameră.

2. Napoli, Italia

Temperatura medie din luna mai în Napoli este de 23 de grade Celsius, iar șansele de precipitații sunt reduse. Atracția turistică din sudul Italiei este un furnicar în iulie și august. Luna mai e destul de călduroasă – chiar dacă nu chiar ideală pentru plajă – și foarte liniștită, fiind excelentă pentru cei care vin aici pentru a descoperi frumusețea orașului și a vieții din sudul peninsulei. Merită spus că Napoli este una dintre cele mai ieftine destinații majore din Italia. Mulți dintre turiștii care vizitează zona preferă să stea la Sorrento, un orășel aflat la sud de Napoli. Orășelul este un pic mai scump decât Napoli, dar și mult mai plăcut, fiind extrem de apropiat de Pompeii și de Coasta Amalfitană.

Șederea la un hotel de trei stele costă în medie 70 de euro/cameră în luna mai, iar cele de patru stele oferă cazare pentru un cuplu de turiști la un preț mediu de 100 de euro/cameră.

3. Lisabona, Portugalia

Temperatura medie din luna mai în Lisabona este de 22 de grade Celsius, iar șansele de precipitații sunt reduse.

Este curios faptul că, în luna mai, Lisabona este mai călduroasă decât ”vecinele” sale iberice Barcelona și Madrid. Și, trebuie spus, este o destinații mai ieftină decât cele două orașe spaniole.

Zona Algarve merită și ea vizitată, iar prețurile din extra-sezon (luna mai nu este o lună de sezon estival în Algarve ori Lisabona) sunt acceptabile. Prețurile pentru o cameră dublă la un hotel de 3 stele sunt de circa 85 euro pe noapte, în timp ce cazarea la 4 stele costă în medie 115 euro/noapte.

4. Istanbul, Turcia

Temperatura medie din luna mai în metropola turcă este de 22 de grade Celsius, iar șansele de precipitații sunt foarte mici. Hostelurile din Istanbul sunt extrem de ieftine, însă și cazarea la hoteluri de 3 și 4 camere este convenabilă. Cu circa 36 de euro pe noapte puteți dormi într-o unitate de trei stele, iar un cuplu care preferă un hotel de patru stele va plăti circa 50 de euro pe noapte.

5. Tenerife, Insulele Canare, Spania

Temperatura medie din luna mai în insulă este de 24 de grade Celsius, iar șansele de precipitații sunt aproape nule.

Insulele Canare se află la mică distanță de coasta nordică a Africii (coasta marocană este extrem de aproape de grupul de insule), iar temperaturile din mai sunt mai mult decât plăcute.

Șederea la un hotel de trei stele din Tenerife costă în medie 45 de euro/cameră în luna mai, iar cele de patru stele oferă cazare pentru un cuplu de turiști la un preț mediu de 63 de euro/cameră.

Aceste pachete de vacanță vă ajută să descoperiți unele dintre cele mai bune prețuri pentru destinațiile dorite de voi.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole