Obiective turistice in Timisoara

Asa cum v-am promis, am revenit cu lista de obiective turistice pe care trebuie neaparat sa le vizitati daca ajungeti in Timisoara, al doilea oras ca importanta din Romania, dupa Bucuresti.

Vezi articolul: Timisoara destinatie pentru vacanta

Vezi lista de mai jos cu principalele obiective turistice din Timisoara.

Bastionul Maria Thereza este un alt obiectiv turistic ce trebuie vazut neaparat. Acesta se afla in zona centrala, intre Hotelul Continental si Fantana Punctelor Cardinale si a fost construit intre anii 1730 – 1735. Bastionul reprezinta cea mai mare bucata de zid pastrata din vechea cetate a Timisoarei. Suprafata cetatii s-a marit de 10 ori dupa ce orasul de pe Bega a fost cucerit de habsburgi. in prezent, Bastionul Maria Thereza gazduieste spatii comerciale, dar si doua expozitii ale Muzeului Banatului.

Prima Fabrica de Bere din Romania a fost construita tot in Timisoara, in anul 1716, in gradina fabricii, compozitorul Johann Strauss, impreuna cu orchestra sa, a sustinut un concert. Acesta a fost si primul eveniment de acest gen pe care Johann Straus fiul l-a sustinut in afara Vienei.

Sinagoga din Fabric, cunoscuta si sub numele de Sinagoga Noua sau Sinagoga Maura datorita stilului maur in care a fost construita, se afla langa Parcul Poporului. Aceasta are elemente de inspiratie arabic-hispanice si aminteste de vechea comunitate a evreilor spanioli stabiliti in Timisoara. Sinagoga a fost inaugurata pe 3 septembrie 1889, iar lucrarea i-a fost incredintata antreprenorului timisorean Josef Kremmer.

Biserica Millenium a fost construita pentru a marca implinirea unui mileniu de la stabilirea maghiarilor in Campia Panoniei. Aceasta a fost sfintita pe 13 octombrie 1901 de episcopul Sandor Dessewffy. in constructia ei s-au folosit 4 milioane de caramizi si are o capacitate de pana la 3.000 de persoane. De asemenea, cele doua turnuri masoara 65,7 m inaltime, iar cupola centrala are o inaltime de 45 de metri.

Alte obiective turistice pe care nu trebuie sa le evitati atunci cand ajungeti in Timisoara sunt inca patru piete. Vorbim despre Piata Unirii, Piata Maria, Piata Traian si Piata Libertatii. De precizat este faptul ca Piata Unirii este cea mai veche din Timisoara si are o insemnatate istorica aparte. Aici puteti gasi domul Romano-Catolic, Palatul Baroc, dar si Statuia Sfanta Treime.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole