8 castele spectaculoase in Romania. Constructii ce rivalizeaza cu cele din Europa

Nu doar Europa se poate mandri cu cele mai frumoase cladiri regale, dar si Romania are 8 castele spectaculoase. Adevarate fortarete, bijuterii arhitecturale, locuri de recreere pentru familia regala sunt aceste constructii magnifice, ce merita vazute o data-n viata. Am realizat si noi o lista cu cele mai impresionante astfel de cladiri din tara noastra:

Castelul Peles, Sinaia

Oare cine nu a auzit sau vizitat, macar o data, Castelul Peles, fosta resedinta de vara a capetelor incoronate ale Romaniei? ,,Perla Carpatilor’’ gazduieste un magnific castel cunoscut de majoritatea turistilor straini. Castelul Peles isi spune povestea de demult sub privirile turistilor, incantati de cele 160 de odai impresionante. Un loc despre care veti povesti mult timp si datorita fundalului sublim al Carpatilor!

Unde? Sinaia, Aleea Pelesului numarul 2. Detalii despre programul de vizitare il puteti vedea pe site-ul oficial http://peles.ro/program-si-taxe/.

Castelul Peles, Sinaia. Gabi Jguma/flickr.com/wikipedia.org
Castelul Peles, Sinaia. Gabi Jguma/flickr.com/wikipedia.org

8 castele spectaculoase in Romania: Castelul Corvinilor

Ati vizitat cetatea medievala a secolului al XV-lea? Va spunem ca este spectaculoasa si merita sa faceti un drum pana acolo. Mai poarta numele de Castelul Huniazilor si a fost construit de Ioan de Hunedoara, pentru a se pune la adapost din calea dusmanilor. Privelistea de pe stanca inalta, unde a fost pozitionat castelul este demna de orice album fotografic. Cu o suprafata ocupata de 7.000 de metri patrati, Castelul Corvinilor este unul dintre cele mai frumoase castele din Romania.

Castelul Corvinilor. Sursa foto: viziteaza-romania.com
Castelul Corvinilor. Sursa foto: viziteaza-romania.com

Unde? Hunedoara, Strada Castelului 1-3. Program: de marti pana joi si in weekend, de la 9 la 19, iar luni, de la 12 la 19. Din mai si toata vara biletul pentru un adult are tariful de 30 de lei. Detalii puteti afla de pe site-ul oficial http://www.castelulcorvinilor.ro/.

Castelul Bran

Transilvania gazduieste si ea un minunat castel, inspaimantator si cu o panorama a padurilor din imprejurimi ce iti taie rasuflarea! Atat de frumoasa este privelistea!  automat spui Castelul Bran! Castelul Bran este punctul de atractie al Branului, un loc in care povestile de groaza sunt la mare cautare, iar cele 57 de camere recompun atmosfera medievala. Castelul, devenit muzeu primeste in fiecare zi turistii curiosi sa afle povestea lui Dracula.

Castelul Bran. Sursa foto: 24pharte.ro/traveleurope.ro
Castelul Bran. Sursa foto: 24pharte.ro/traveleurope.ro

Unde? Bran, Strada General Traian Mosoiu 24, judetul Brasov. Programul de vizitare il puteti afla de pe site-ul http://www.bran-castle.com/.

8 castele spectaculoase in Romania: Castelul Sturdza

Castelul neogotic este uluitor, o alta constructie ce poate concura cu celebrele castele din intreaga Europa! A fost ridicat din dorinta familiei Sturdza, Maria si George intre anii 1880-1904. In Primul Razboi Mondial a fost adapost pentru soldatii raniti pe front de care a avut grija descendenta familiei Sturdza, Ecaterina Cantacuzino. Castelul reuneste de asemenea o biserica si un parc de 30.000 de hectare cu arbori seculari, cel mai batran stejar avand venerabila varsta de 400 de ani.

8 castele spectaculoase in Romania. Constructii ce rivalizeaza cu cele din Europa
8 castele spectaculoase in Romania. Constructii ce rivalizeaza cu cele din Europa: Castelul Sturdza. Sursa foto: carlanaru.ro

Unde? Sat Miclauseni, Comuna Butea, Judetul Iasi. Pretul biletului este de 15 lei/persoana si se poate vizita in weekend, de la 12 la 18. Mai multe detalii gasiti pe pagina oficiala https://www.miclauseni.ro/.

Castelul Cantacuzinilor

Daca ajungeti in Busteni faceti o mica oprire si la Castelul Cantacuzinilor. Este un loc ce merita vizitat, iar daca vi se face foame puteti lua masa la restaurantul de aici. Castelul, in stil neoromanesc, a fost construit de arhitectul Grigore Cerchez, in anul 1911, din ordinul printului Gheorghe Grigore Cantacuzino, fost ministru al Romaniei. Din anul 2010, cei 3.148 de metri patrati fac parte din circuitul turistic, iar turistii pot admira incaperile, gradina si sala de primire.

8 castele spectaculoase in Romania. Constructii ce rivalizeaza cu cele din Europa
8 castele spectaculoase in Romania. Constructii ce rivalizeaza cu cele din Europa: Castelul Cantacuzino. Sursa foto: radioromaniacultural.ro

Unde? Busteni, Str. Zamorei, nr.1, judetul Prahova. Potrivit site-ului oficial, pe data de 5.05.2018 programul de vizitare se va incheia la ora 15.05. Detalii aici.

8 castele spectaculoase in Romania: Castelul Regal de la Savarsin

Includem pe lista noastra si Castelul Savarsin, locul de recreere al familiei regale a Romaniei. A fost construit de familia nobiliara Forray, in secolul al XVI-lea, renovat de Regina Elena si trecut in proprietatea familiei regale din 1943, confiscat in comunism si retricedat ulterior. Domeniul de la Savarsin are in componenta sa un lac si un parc dendrologic cu o suprafata de 6,5 hectare.

Castelul Regal de la Savarsin FOTO: Radufan/Wikimedia commons
Castelul Regal de la Savarsin FOTO: Radufan/Wikimedia commons

Unde? Savarsin, judetul Arad.

Castelul Bethlen-Haller

Din pacate Castelul Bethlen-Haller nu poate fi vizitat, dar aveti posibilitatea sa dormiti in camerele renovate in stil baroc, pentru ca aici veti gasi un hotel. Simbolul Jidveiului a fost ridicat intre 1570-1580 si refacut de contele Stefan Bethlen dupa castelul Chambord din Franta.

8 castele spectaculoase in Romania. Constructii ce rivalizeaza cu cele din Europa
8 castele spectaculoase in Romania. Constructii ce rivalizeaza cu cele din Europa: Castelul Bethlen-Haller. Sursa foto: gal-mt.ro

Unde? DJ 107, Cetatea de Balta, judetul Alba. Informatii despre cazare si locurile pitoresti puteti gasi pe site-ul https://www.jidvei.ro/ro/castelul-jidvei.

8 castele spectaculoase in Romania: Castelul Karoly

Un alt castel ce merita vazut este Castelul Karoly din Carei! Construit in anul 1482, cladirea este cu adevarat istorica si a fost ridicata de catre groful Karoly Laszlo. An de an, peste 40.000 de turisti viziteaza acest castel, atrasi de frumusetea sa si de parcul dendrologic din jurul cladirii.

8 castele spectaculoase in Romania. Constructii ce rivalizeaza cu cele din Europa
8 castele spectaculoase in Romania. Constructii ce rivalizeaza cu cele din Europa: Castelul Karoly. Sursa foto: commons.wikimedia.org

Unde? Carei, judetul Satu Mare.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole