All inclusive 2020. Comparație între Bulgaria, Turcia, Grecia și România

Tour-operatorul IRI Travel a realizat un studiu în ceea ce privește serviciile all inclusive 2020 în Bulgaria, România, Turcia și Grecia. Alături de peste 1.000 de agenții partenere, consultanții IRI Travel au adunat informații cu privire la mâncăruri și costurile medii pentru serviciile pe care hotelierii de cele patru țări le oferă.

All inclusive 2020 România. La un hotel de 5 stele din Mamaia este un tarif de aproximativ 80 de euro pe noapte, în timp ce în sudul litoralului românesc, în Saturn, se plătesc în jur de 60 de euro.

În ceea ce privește hotelurile de 4 stele, tariful mediu este de 50 de euro în Eforie Nord, iar la cele de 3 stele în Mamaia costă 42-43 de de euro pe noapte.

„Față de Bulgaria, țara noastră nu se poate lăuda cu atât de multe hoteluri specializate pe serviciile All Inclusive, astfel că, pentru noi, acest tip de regim este unul încă în fază incipientă. Din acest motiv, veți vedea niște diferențe destul de mari între România și Bulgaria, mai ales la hotelurile de 4 și de 5 stele. Dacă la ei hotelurile cu All Inclusive sunt de ordinul sutelor, în România acestea de abia dacă au ajuns la câteva zeci.

În plus, la vecinii de la sud, marile lanțuri hoteliere și-au dezvoltat propriile concepte de All Inclusive. Așa că, veți întâlni All Inclusive Premium, Ultra All Inclusive, All Inclusive Gold care nu sunt prea mult diferite între ele, dar vin cu servicii superioare celor de All Inclusive cu care sunt obișnuiți turiștii. De asemenea, bulgarii și turcii au și conceptul de All Inclusive Light, unde ai aceleași servicii ca la un All Inclusive obișnuit, dar acesta este limitat doar la orele meselor”, a declarat Lucian Bădîrcea, CEO IRI Travel.

All inclusive 2020 Bulgaria. În stațiunea Nisipurile de aur, o noaptea la all inclusive la 5 stele costă aproximativ 48 de euro de persoană. Într-o săptămână, turiștii pot avea parte, printre altele, și de trei zile cu mâncarea tematică, precum cea bulgărească, mediterană sau franțuzească.

În stațiunea Sunny Beach, la 5 stele ai parte de mic dejun continental, de show de gătit și șampanie, de la primele ore ale zilei, iar barul hotelului cu băuturi alcoolice e deschis non-stop. Toate aceste servicii costă 42 de euro de persoană pe noapte.

La 4 stele, în Albena, all inclusive costă aproximativ 30 de euro pe noapte. La Nisipurile de Aur, turiștii au parte de seri tematice asemeni celor oferite de hotelurile de 5 stele: seară bulgărească, seară cu pește și fructe de mare, grătar, seară specială. Prețurile sunt de aproximativ 29 de euro de persoană pe noapte.

La 3 stele, conceptul de all inclusive are pornire de la 22 de euro, iar diferența dintre  între 3 și 4 stele pe acest concept constă în faptul că produsele nu se servesc în toate locațiile disponibile ale hotelului, precum pool bar sau beach bar, iar mesele nu sunt atât de diversificate și pe tematici.

All inclusive 2020 Turcia. Aici prețurile sunt sensibil mai mari. La un hotel de 5 stele din Antalya se plătește aproximativ 75 de euro pe noapte. În servicii aveți incluse, spre deosebire de Bulgaria sau România și un mic dejun târziu sau cină târzie, posibilitatea unei cine gratuite în restaurantele a la carte, iar diversificarea felurilor de mâncare dar și calitatea acestora este mult mai bună. Mai mult, și ora de servire a băuturilor gratuite este ceva mai înaintată: până la orele 24.00, față de România sau Bulgaria, unde gratuitatea se încheie la orele 23.00. De asemenea, ora până la care se servesc băuturile la pool bar este de 18.00, nu 17.00, cum este în restul țărilor, arată analiza IRI Travel.

La 4 stele, în Antalya, o noaptea costă minim 60 de euro. Și dacă în unele hoteluri bulgărești de 4 sau de 5 stele turiștii pot găsi snack baruri unde să deguste după amiaza bugeri, sandwich-uri, produse de patiserie sau înghețată, în cele turcești, aceștia se pot delecta cu gozleme (patiserie tradițională turcească).

La hotelurile de 3 stele din Turcia, cazarea All Inclusive pornește de la aproape 50 de euro de persoană pe noapte.

All inclusive 2020 Grecia. Aici, acest sistem nu este specific, însă sunt hoteluri și stațiuni în care găsiți și servicii all inclusive. În Halkidiki, de exemplu, la un hotel de 5 stele, o noapte costă 72 de euro.

Serviciile și posibilitățile nu sunt la fel de spectaculoase și diversificate precum în celelalte țări analizate. La capitolul băuturi veți descoperi că in all inclusive sunt oincluse și băuturile de import, ceea ce în restul hotelurilor nu se găsește decât la ultra all inclusive. Aici aveți la dispoziție prosoape, șezlonguri și umbrelă gratuite, atât pe plaja privată cât și la piscină. Iar numărul cinelor tematice tematice variază de la una pe săptămână până la 3, iar de obicei se pot întâlni mese cu specific pescăresc sau italian, e observația specialiștilor IRI Travel.

Dacă alegeți all inclusive pe Riviera Olimpului, serviciile pornesc de la 80 de euro de persoană pe noapte.

În ceea ce privește serviciile la un hotel de 4 stele în Halkidiki, all inclusive pornește de la 56 de euro pe noapte. În același timp, în Thassos, prețul pornește de la 65 – 68 de euro pe noapte. Sunt incluse o cină la taverna a la carte de pe plajă a hotelului, dar cu rezervare prealabilă, în timp ce pentru turiștii care stau în apartamentele de lux care au și piscină privată, există restaurante a la carte unde pot servi cina în fiecare seară.

La cazare de 3 stele, all inclusive pornește de la 40 de euro de persoană pe noapte.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole