10 – cele mai frumoase locuri din Romania

Desi nu este pe lista celor mai vizitate si cautate destinatii turistice, Romania este o tara cu multe locuri de poveste, castele impunatoare, lacuri de legenda, cascade spectaculoase, pesteri neumblate si manastiri încercate de timp. Iata 10 cele mai frumoase locuri din Romania:

1. Pestera Scarisoara, Judetul Alba
Situata in Muntii Apuseni, la aproape 40 km distanta de orasul Campeni, in partea de nord-vest a judetului Alba, in satul Garda de Sus, Pestera Scarisoara este una dintre cele mai mari pesteri de gheata din Romania. Declarat monument al naturii si un rezervatie speologica, pestera este faimoasa pentru ghetarii, vechi de mai bine de 3000 de ani. Pentru a ajunge acolo de la Bucuresti, trebuie sa conduci circa 480 km.

2. Cetatea Petresti, judetul Alba
Cetatea Petresti, construita de sasi este o cetate istorica, unde sasii din intreaga Romania reveneau pentru a sarbatori trecutul lor in Alba Iulia. Acesta este situat in afara localitatii Petresti, langa raul Sebes, la aproximativ 350 de km de Bucuresti. Din vechea cetate, peretele si ruinele turnului clopotnitei sunt inca in picioare.

3. Podul natural de la Grohot, judetul Hunedoara
Podul Grohot poate fi apreciat dupa marimea sa ca unul dintre cele mai spectaculoase fenomene carstice din Muntii Apuseni. Acest lucru este foarte interesant in caracteristicile sale morfologice, prin frumosul peisaj, si vegetatia bogata. Distanta dintre Bucuresti si acest loc este de aproximativ 490 km.

4. Podul lui Dumnezeu, Baia de Arama, judetul Mehedinti
Ponoarele este un sat situat in judetul Mehedinti, Oltenia, Romania, la circa 335 km de Bucuresti. Aici se poate gasi un deosebit monument al naturii numit Podul lui Dumnezeu, un pod natural format atunci cand plafonul unei pesteri s-a prabusit. Podul este de fapt o stanca sub forma unui arc de 4 m grosime, cu o deschidere de 25 m si o lungime de 50 de metri. Legenda spune ca Diavolul a trait in Ponoarele Pestera. Localnicii i-au cerut lui Dumnezeu sa-l alunge, si Dumnezeu a lovit cu palma tavanul pesterii, care s-a prabusit si a blocat intrarea in pestera. Dar Diavolul a scapat de cealalta gura a pesterii si a urcat Stanca Diavolului, un loc unde tinea oamenii care intrau in pestera, uneori inecandu-i in lacul Zatonul Mare.

5. Cheile Bicazului, Judetul Neamt si Harghita
Cheile Bicazului, este unul dintre cele mai spectaculoase locuri din Romania, situate in partea de nord-est a tarii, in judetele Neamt si Harghita, la 372 km de Bucuresti. Canionul a fost sapat de apele Raul Bicaz si serveste ca un pasaj intre provinciile romanesti Moldova si Transilvania. Drumul de-a lungul celor 8 kilometri de ravene, de multe ori in serpentine cu roci de pe o parte si prapastie pe de alta parte, este unul dintre cele mai spectaculoase din tara.

6. Manastirea Corbii De Piatra, judetul Arges
Manastirea Corbii De Piatra este o manastire romana, cu sediul in satul Jgheaburi, in judetul Arges, in inima unei asezari romanesti misterioasa si foarte veche. Biserica manastirii este sapata in stanca, si apare in documentele cu acest nume de la restabilirea sa in 1512.

7. Cascada Ciucas, judetul Cluj
Situata la aproximativ 55 km de Cluj-Napoca, Cascada Ciucas este unul dintre cele mai importante obiective turistice din judetul Cluj. Cascada Ciucas are o inaltime de numai 5 metri, iar in spatele ei se afla un mic lac, unde se acumuleaza apa. Distanta dintre acest loc si Bucuresti este de aproximativ 500 km.

8. Lacul Capra, Muntii Fagaras, judetul Brasov
Bine ascuns in inima Muntilor Fagaras, Lacul Capra, lac glaciar, este situat la o altitudine de 2.241 de metri. Lacul impresioneaza prin apa albastra si prin peisajul sau, fiind un loc foarte bun pentru cei care iubesc natura si munti,. Pentru a ajunge acolo de la Bucuresti, trebuie sa conduci aproximativ 250 km, o excursie care va dura aproximativ 3 ore.

9. Biserica fortificata de la Viscri, judetul Brasov
Biserica fortificata de la Viscri este una dintre cladirile reprezentative din Brasov. Construita intr-un stil gotic, acesta este situat la 7 km de satul Dacia, judetul Brasov, si aproximativ 240 km de capitala. In afara de biserica, care este o adevarata fortareata, la muzeul etnografic este expusa o colectie unica de obiecte reprezentand traditii si obiceiuri din zona.

10. Barajul Siriu, judetul Buzau
Barajul Siriu se deschide in fata vizitatori ca o intindere fara margini de apa. Siriu este un lac artificial, situat pe partea superioara a raului Buzaului. Barajul Siriu este o destinatie excelenta pentru pescarii, care pot gasi aici pastrav. Satul Siriu este situat in partea de nord-est a judetului Buzau, la aproximativ 164 km de Bucuresti.

Articole similare

Comentarii

  1. Articolul e interesant, dar ai stricat totul cand in toate prezentarile ai precizat distantele fata de Bucuresti!
    Serios, adica fata de Timisoara, Iasi, Constanta nu e important ? Poate gresesc, dar articolul se adreseaza doar bucurestenilor?!
    Deci ai dat-o cu mucii in fasole.

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole