Satul Giethoorn, Olanda – satul de vis in care nu exista sosele si masini

0
10996
Satul Giethoorn

Daca ati dorit vreodata sa traiti propriul basm, sa locuiti intr-un oras in care nu exista aglomeratie, trafic si masini, in care natura se impleteste perfect cu civilizatia, atunci ar trebui sa luati in considerare satul Giethoorn din Olanda.

Cunoscut si sub numele de „Venetia Nordului„, acest sat magic fondat in jurul anului 1230 este genul de loc la care cei mai multi oameni ar putea doar sa viseze.

Aici nu exista sosele sau alte cai moderne de transport, ci numai canale. In acest sat linistit viata pare desprinsa direct dintr-un basm.

In satul Giethoorn nu exista drumuri sau masini, iar accesul in zona si in cladirile publice se face prin canale sau mergand pe jos pe cele 176 de poduri arcuite din lemn. Chiar si postasul se deplaseaza prin intermediul unei barci.

In sat locuiesc in jur de 2600 de cetateni, in casele insulare construite direct pe drumuri de apa – perfecte pentru patinaj pe gheata in timpul iernii, cand apa ingheata.

Satul magic si gospodariile taranesti acoperite cu stuf dateaza din secolul al 18-lea, si, deloc surprinzator, atrage multi turisti care sunt dornici de o petrecere sau un sejur intr-un sat asa diferit.

Vizitatorii sunt obligati sa isi lase masinile in afara localitatii, iar apoi sa ia barca, care are motoare silentioase, sau sa mearga pe jos ori cu bicicleta.

Situata in provincia Overijssel, asezarea rustica a fost fondata de un grup de fugari din regiunea mediteraneeana . Canalele lungi de cativa metri au fost construite mai tarziu de calugari care au avut nevoie de o retea pentru a transporta turba.

In ciuda canalelor aglomerate, zona acvatica este declarata a fi foarte linistita si pasnica, datorita lipsei de automobile.

Cele mai puternice sunete pe care le veti auzi sunt cele ale unor rate (atunci cand nu este plin cu turisti, desigur). Satul Giethoorn este o adevarata oaza de pace si liniste.
In timpul lunilor de iarna geroase, locuitorii satului utilizeaza reteaua de cai navigabile pentru patinaj pe gheata.

Lasam aici cateva poze sa va convingem cat este de fromos satul Giethoorn. Cool,  nu-i asa?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here