Québec – fortareata francofona. Ce poti face in 24 de ore intr-un oras istoric

Poate ca Montréal este mult mai vizibil in domeniul turistic, dar Québec are ceva in plus, este o adevarata fortareata francofona ce dainuieste de peste 400 de ani. De asemenea, centrul vechi este sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, un muzeu viu al strazilor inguste si pietruite, al caselor de secol 17 si al magnificului Château Frontenac.

Québec - fortareata francofona. Ce poti face in 24 de ore intr-un oras istoric
Québec – fortareata francofona. Ce poti face in 24 de ore intr-un oras istoric. Sursa foto: http://www.1zoom.me/en/wallpaper/304759/z1266.9/1920×1200

Orasul Québec – capitala oficiala a provinciei Québec – ofera o experienta europeana pe continentul Americii de Nord. Orasul vechi pare o ilustrata veche pe care ai vrea sa o pastrezi in colectie. Pana si un simplu magazin din oras pare o mica bijuterie a secolelor trecute.

Québec - fortareata francofona. Ce poti face in 24 de ore intr-un oras istoric
Sursa foto: getawaymavens.com

Frumusetea acestui oras nu se termina odata ce ati traversat centrul vechi, ci continua, de-a lungul raului Saint Lawrence, care ofera o imagine spectaculoasa. Aici se afla incredibilul castel Château Frontenac ce merita vizita voastra, dar si o plimbare pe promenada din fata cladirii.

Québec - fortareata francofona. Ce poti face in 24 de ore intr-un oras istoric
Raul Saint Lawrance. Sursa foto: lyonaumasculin.com

Sunt multi turisti americani care savureaza din plin acest oras istoric, cu iz de secol 21, intr-o singura zi, dar veti avea nevoie de cel putin un city break pentru a intelege acest loc.

Ratacind pe strazile orasului Québec

Vizita dumneavoastra in trebuie sa inceapa in Orasul Vechi, care la randul sau este impartit intre Orasul vechi superior (Haute Ville), coborat deasupra raului St Lawrence si Vechiul oras inferior (Basse Ville). Orasul Vechi este ocazia perfecta de a va opri in fiecare muzeu intalnit si de a descoperi locurile stiute de canadieni.

Québec - fortareata francofona. Ce poti face in 24 de ore intr-un oras istoric
Québec – fortareata francofona. Ce poti face in 24 de ore intr-un oras istoric. Sursa foto: http://www.thecanadaguide.com/places/canadian-tourism/quebec-tourism/

Tot aici veti fi condusi spre vechiul port, unde exista numeroase atractii turistice, printre care Muzeul Civilizatiei si cartierul pitoresc Quartier Petit-Champlain. Districtele superioare si inferioare sunt conectate prin strazile pietruite, cateva scari abrupte si funiculare.

Québec - fortareata francofona. Ce poti face in 24 de ore intr-un oras istoric
Québec – fortareata francofona. Ce poti face in 24 de ore intr-un oras istoric. Sursa foto: http://www.toeuropeandbeyond.com/things-to-do-in-quebec-city/

St-Jean Baptiste, Colline Parlementaire, Montcalm si St-Roch sunt cateva cartiere recomandate turistilor care ajung aici. Noptile sunt efervescente aici, iar multitudinea de magazine si restaurante va satisface cerintele fiecarui calator.

Québec - fortareata francofona. Ce poti face in 24 de ore intr-un oras istoric
Campiile Abraham. Sursa foto: https://www.ville.quebec.qc.ca/en/citoyens/patrimoine/quartiers/saint_jean_baptiste/points_interet.aspx

De remarcat aici sunt si campiile vaste ale lui Abraham – Champs de Bataille, unde britanicii i-au infrant pe francezi in 1759. In prezent, locul este consacrat ca un parc national, fiind o zona excelenta de recreere.

Orasul Québec – fortareata francofona stie cum sa isi distreze vizitatorii. In lunile de vara, muzicieni, acrobati si actori in costume de epoca iau cu asalt strazile, iar focurile de artificii umplu cerul. In cele mai reci luni de iarna, ianuarie si februarie are loc carnavalul de iarna de la Québec, unul dintre cele mai mari si mai colorate festivaluri de iarna din jur.

Ce e bine sa stiti despre acest oras aflat pe continent american, dar cu suflet francez?

Oamenii care va intampina la restaurant, la receptia hotelului, la magazinul turistic pot parea mai putin prietenosi fata de colegii din alte orase populare. La prima vedere, localnicii au aerul rece de Canada, dar cu siguranta, la nevoie, vor fi mai mult decat bucurosi sa ajute.

Québec - fortareata francofona. Ce poti face in 24 de ore intr-un oras istoric
Québec – fortareata francofona. Ce poti face in 24 de ore intr-un oras istoric. Sursa foto: silversea.com

Vizitatorii ar trebui sa retina ca strazile din Orasul Vechi al Quebeculu sunt destul de abrupte si o pereche de pantofi comoda sunt esentiali pentru a se bucura de de aceasta zona.

Unde va cazati in Québec

Chateau Frontenac se situeaza maiestuos in vechiul oras si pe malul raului St. Lawrence, singurul inconvenient ar fi pretul foarte mare. 3 nopti de cazare intr-una dintre camerele regale va poate scoate din buzunar si 1000 de euro.

Daca doriti sa ramaneti in partea veche a orasului, alegeti unul dintre numeroasele hoteluri de tip boutique, inclusiv Hotel Marie-Rollet, Auberge du Trésor, Auberge St-Antoine, Clos Saint-Louis.

Mai multe spatii de cazare, inclusiv hoteluri din lanturi mai mari, cum ar fi Howard Johnson, Marriott, Hilton se gasesc in vecinatatea Orasului Vechi.

Calatoriile sunt despre noi, de cum privim lumea si despre curajul pe care il avem de a o explora!

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole