Cele mai iubite orașe din România. Unde vor fi cei mai mulți turiști de 1 Decembrie

Cu ocazia mini vacanței de ziua națională, mai mulți români și-au planificat excursii de tip city break, potrivit platformei online de rezervări hoteliere HotelGuru.ro.

Spre deosebire de anii anteriori, când procentul celor care intenționau să plece într-un city break în România era foarte mic, anul acesta, în cadrul unui studiu HotelGuru.ro, aproximativ 35% dintre respondenți au declarat că intenționează să plece într-o excursie scurtă prin țară.

De asemenea, aproximativ 70% dintre respondenți plănuiesc să plece într-un city-break atât în România, cât și în străinătate.

Pentru aproximativ 43% dintre români pe lista destinațiilor favorite pentru petrecerea unui city-break se află orașele din străinătate, precum Praga, Barcelona și Roma.

Surpriza studiului vine din numărul mare de români care își doresc un city break în România, în perioadă următoare. Dorința de a cunoaște mai bine țara, siguranța, prețurile accesibile și frumusețea peisajelor se află printre principalele motive pentru care România prezintă interes în ceea ce privește călătoriile de câteva zile.

În opinia românilor, vacanțele în Sibiu, Brașov, Sighișoara și Cluj rivalizează cu cele oferite de marile capitale europene.

Surprinzător, studiul arată un grad ridicat de mulțumire al românilor care aleg să petreacă o vacanță în țara, cu privire la serviciile oferite de hoteluri, resturante și atracții turistice. Regiunile care au impresionat din acest punct de vedere sunt Transilvania, Maramureș și Dobrogea.

Peste jumătate din respondeți au spus că bugetul alocat unei vacanțe de tip city-break în România este sub 600 lei. Pentru 36,1% dintre români, bugetul alocat se încadrează între 600 și 1000 lei.

Totuși, 25,4% dintre români nu știu încă dacă își vor planifica o vacanță pentru următoarea perioadă. Motivul principal invocat este lipsa banilor.

Studiul a fost realizat pe un eșantion de 1.765 de respondenți din România, care au participat online la completarea unui chestionar în perioada 25.09.2016 – 06.11.2016.

FOTO: Andrew Colin/Flickr (creative commons)

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole