Invitatie de 1 Decembrie. Cea mai tanara femeie-primar ne vrea turisti la ea in comuna

Ati auzit de comuna Petris? Comuna se afla in judetul Arad si este formata din satele Corbesti, Ilteu, Obarsia, resedinta Petris, Rosia Noua si Seliste. Autoritatile locale au gandit un proiect menit sa promoveze zona si au convins satenii sa faca invitatie de 1 decembrie, turistilor nostalgici dupa vacantele la bunici.

Comuna Petris este atestata documentar inca de pe la 1337. Pe harta obiectivelor turistice ale comunei apar Castelul Salbek, biserica de lemn din Corbesti, construita pe la 1800, biserica de lemn din Rosia Noua si castelul in stil neoclasic din satul Ilteu.

Invitatie de 1 decembrie

Dupa ce a reusit sa ii convinga pe sateni, Irina Onescu a fost aleasa primar in comuna aradeana Petris. Un loc pitoresc ce isi pastreaza farmecul satului de demult si care ne invita sa il descoperim. Tanara reprezentanta a satului i-a incurajat pe localnici sa primeasca, in casele lor, turisti in minivacanta de 1 decembrie.

Primarul comunei Petris, Irina Onescu. Sursa foto: pagina de Facebook a campaniei ”Musafir la tara”

Campania ”Musafir la tara”

Fostul realizator MTV, Irina Onescu, a lansat o campanie inedita de promovare turistica a Comunei Petris, numita ”Musafir la tara”.  Astfel, turistii sunt asteptati in minivacanta de 1 decembrie sa guste din bucatele traditionale oferite de localnici.

Comuna Petris. Sursa foto: pagina de Facebook a campaniei ”Musafir la tara”

Cum arata mesajul tinerei curajoase? Am cautat si noi in reteaua de socializare Facebook, pe pagina campaniei ”Musafir la tara”. Iata ce mesaj ne-a intampinat:

”In 1 Decembrie, zi aniversara, Te-asteptam sa vii, musafir la tara!(…) Aici, la noi la tara, aerul este mai curat, apa mai limpede, padurea mai deasa, iarba mai verde, laptele mai alb si mierea mai dulce. Si pentru ca nu vrem sa fim singurii care se bucura de toate aceste binecuvantari, te invitam si pe tine sa petreci un sfarsit de saptamana alaturi de noi . De Ziua Nationala a Romaniei, mai multe gospodarii de pe Valea Petrisului se pregatesc de oaspeti, iar tu poti fi unul dintre ei(…)

Tot pe reteaua de socializare Facebook sunt prezentate, rand pe rand, familiile dispuse sa ii primeasca pe turisti in casa lor.

Printre familii prezentate se numara si cea a Zoricai Olar din satul Corbesti care pune la dispozitie 6 locuri in 3 camere duble cu baie comuna. Pretul unui sejur, in perioada 1-3 decembrie, este de 200 de lei/persoana, iar din 30 noiembrie pana pe 3 decembrie tariful este de 250 de lei/persoana.

Oferta turistica a Zoricai Olar. Sursa foto: pagina de Facebook a campaniei ”Musafi la tara”

In dupa-amiaza zilei de 2 decembrie, toti musafirii vor participa la pomana porcului, unde vor manca pe saturate si vor putea asculta colindele dubasilor din Rosia Noua, se arata pe pagina de Facebook a campaniei.

Bunatati facute in Comuna Petris. Sursa foto: pagina de Facebook a campaniei ”Musafir la tara”

Alte idei nastrusnice

Irina Onescu, femeia-primar in varsta de 32 de ani nu este la prima campanie inedita, initiata pe reteaua de socializare. In anul 2016, inovatoarea primarita din judetul Arad a initiat campania de marketing imobiliar, numita ”Foaie verde de macris, VREAU O CASA LA PETRIS!” prin care incuraja achizitionarea unei case in Comuna Petris din judetul Arad.

Comuna Petris. Sursa foto: pagina de Facebook a campaniei ”Musafir la tara”

Sat Petris. Sursa foto: pagina de Facebook a campaniei ”Musafir la tara”

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole