Insulele inima ale lumii. Stiati de aceste locuri, parca desenate?

Stiati de insulele inima ale lumii? Da, intinderi de pamant in forma de inima ce se scalda in apele marilor si oceanelor, destinatii romantice ce par creionate de iscusiti arhitecti. Pe intreaga planeta am gasit mai multe astfel de formatiuni si va invitam sa le cunoasteti in randurile de mai jos. Daca aveti habar de alte nume, prin alte locuri decat cele gasite va asteptam comentariile, in sectiunea dedicata acestora.  

Galesnjak, Croatia

Continentul european gazduieste si el locuri incredibile. Aproape de noi, in Croatia, langa Zadar, se afla insula Galesnjak. Inima Croatiei nu depaseste 132 de kilometri, iar de ajungeti aici va puteti bucura de plaja de aproape 2 kilometri. Aceasta ”ciudatenie” a naturii a fost descoperita in secolul al XIX-lea, atunci cand cartograful lui Napoleon Bonaparte a inclus-o in hartile sale cu coasta Dalmata.

Europa incredibila. Cele mai frumoase peisaje pe care ai putea sa le vezi
Europa incredibila. Cele mai frumoase peisaje pe care ai putea sa le vezi: Galesnjak. Sursa foto: blog.hotelguru.ro

Insulele inima ale lumii: Tavarua, Fiji

Fiji! Nu este asa ca este un loc ireal? De mult timp pe harta noastra turistica avem acum ocazia sa aducem in atentie un alt loc mesterit cu atentie de Mama Natura, Tavarua. Insula in forma de inima este una dintre cele mai cautate destinatii romantice din lume. Paradisul ascuns in Oceania se alinta sub valurile Oceanului Pacific si ale Marilor Coralilor, Filipinelor si Tasmaniei. Doar 1, 20 kilometri masoara bucatica de pamant inconjurata de ape bleu si colorati corali.

Insulele inima ale lumii. Stiati de aceste locuri, parca desenate?
Insulele inima ale lumii. Stiati de aceste locuri, parca desenate?Tavarua. Sursa foto: escapism.ro

Insula inima, Turcia

O alta inima, cu o vegetatie nu prea bundenta, am gasit si in Marea Mediterana. Insula in forma de inima se afla in apropierea orasului Adana, situat in Turcia. Localnicii stiu foarte bine acest loc, dar, din pacate, pentru turisti ramane un loc necunoscut.

Insulele inima ale lumii. Stiati de aceste locuri, parca desenate?
Insula inima a Turciei. Sursa foto: Pinterest.com

Insulele inima ale lumii: Kardia, Grecia

Aceasta insula este numita de localnici Kardia, asta datorita siluetei sale in forma de inima.Insula stancoasa apartine de Sapientza si se afla in Golful Messinian. Cu o populatie de sapte locuitori, conform celui mai recent recensamant, insula este aproape un paradis-desert.

Insulele inima ale lumii. Stiati de aceste locuri, parca desenate?
Kardia, Grecia. Sursa foto: costanavarino/ Flickr.com

Blueberry, Canada

O alta insula in forma de inima se afla la 45 de minute de Montreal in Canada. Formatiunea se ridica la suprafata pe lacul din muntii Laurentian. Accesul nu este public, a fost scoasa la vanzare in 2012, iar acum insula este proprietate privata.

Insulele inima ale lumii. Stiati de aceste locuri, parca desenate?
Blueberry, Canada. Sursa foto: vladi-private-islands.de

Insulele inima ale lumii: Bucks Harbor, Brooksville, SUA

Trecem pe continentul american si descoperim un loc spectaculos pentru vacanta. Bucks Harbour are doar 1 kilometru si se afla pe coasta Brooksville, intr-un cadru natural spectaculos. Insula Harbor este refugiul romantic perfect pentru Valentine’s Day sau Dragobete, aici nu mai aveti grija telefoanelor. Asa ca veti avea timp sufiecient ca sa va regasiti. Pe insula, singurul obiect din civilizatie este o cabana construita in 1967 pusa la dispozitia turistilor.

Insulele inima ale lumii. Stiati de aceste locuri, parca desenate?
Insula Harbour. Sursa foto: marinas.com

Makepeace, Queensland, Australia

Alegem tot forma de inima, iar Makepeace este insula dragostei din Queensland, Australia. Fasia de pamant se scalda in apele raului Noosa si este proprietatea lui Richard Branson. Insa, proprietarul are deschise usile casei si turistilor, si asta din 2011. Daca va place natura, apa acesta este locul in care sa petreceti o vacanta de neuitat intr-un decor natural idilic.

Insulele inima ale lumii. Stiati de aceste locuri, parca desenate?
Makepeace, Australia. Susra foto: readersdigest.ca

Insulele inima ale lumii: Insula inimii, Patagonia, Argentina

Isla Corazón se afla pe Lacul Mascardi, un lac Patagonian situat in Parcul National Nahuel Huapi, in apropiere de orasul San Carlos de Bariloche. Are o lungime de 23 de kilometri si o adancime de 218 metri. Lacul este navigabil si pescuitul sportiv este practicat in apele sale. Acest lac are multe golfuri adapostite cu stuf care ofera hrana si adapost unei populatii de salmonide remarcabile.

Insulele inima ale lumii. Stiati de aceste locuri, parca desenate?
Insula inimii, Argentina. Sursa foto: dmitry-saparov.livejournal.com

Insula in forma de inima, Lacul Walchensee, Germania

Aceasta insula se afla pe Lacul Walchensee sau pe Lacul Walchen, unul dintre cele mai adanci si mai mari lacuri alpine din Germania. Adancimea maxima este de 192,3 metri si se intinde pe o suprafata de 16,4 kilometri patrati.

Daca vreti sa explorati locul, aflati ca se situeaza la 75 de kiloemtri de Munchen, in mijlocul Alpilor bavarezi.

Insulele inima ale lumii. Stiati de aceste locuri, parca desenate?
Insulele inima ale lumii. Stiati de aceste locuri, parca desenate?Walchensee. Sursa foto: http://worldtoptop.com

Insulele inima ale lumii: Tupai, Polinezia Franceza

Tūpai, numit si Motu Iti, este un atol in Insulele Societatii, in Polinezia Franceza. Se afla la 19 kilometri de Bora Bora si face parte din insulele Leeward (Iles sous le Vent).

Acest mic atol are doar 11 kiloemtri patrati. Marele recif de coral acopera o laguna de nisip putin adanca. Tupai nu are rezidenti permanenti, cu exceptia catorva lucratori din plantatiile de nuca de cocos. Exista si un aeroport aerian privat pe Tūpai. A fost inaugurat in 2001 si utilizarea sa este restrictionata.

Insulele inima ale lumii. Stiati de aceste locuri, parca desenate?
Tupai. Sursa foto: videoblocks.com

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole