Trenurile vor avea vagoane pentru bicicliști

CFR Călători a anunțat că a pus în circulație un vagon dedicat special transportului de biciclete și de schiuri. Vagonul-prototip are 20 de locuri pentru biciclete sau schiuri, 20 de locuri pentru călători și un spațiu pentru un bar-bistro.

Reprezentanții CFR spun că acest vagon apare după ce mai multe solicitări au fost făcute de călători. De asemenea, în funcție de cât de popular va fi, ar putea apărea și alte vagoane asemănătoare.

Vagonul va putea fi comandat și de grupuri care vor să călătorească pe diferite rute cu trenul, transportând în același timp și echipamentul sportiv. Solicitarea se face cu cel puțin cinci zile înainte de efectuarea călătoriei.

Anul acesta, CFR Călători a vândut un număr de aproximativ 16.000 de bilete pentru biciclete. De exemplu, un bilet dus-întors pentru o bicicletă şi un pasager dintr-un grup de 20 persoane pe ruta Bucureşti – Braşov costă 60 lei, iar pe ruta Bucureşti – Constanţa costă 120 lei.

Până pe 2 ianuarie, CFR Călători a suplimentat trenurile care circulă pe cele mai solicitate rute.

CFR Călători închiriază și trenuri în regim charter, ca în cazul avioanelor, pentru cei care vor să meargă în vacanță în grupuri mari sau să organizeze petreceri private. Prețul este stabilit în funcție de opțiunile pe care le aleg clienții.

De exemplu, pentru varianta de tren Charter pe ruta Bucureşti Nord- Braşov şi retur (în aceeaşi zi), având în compunere două vagoane clasa 1 (salon) şi un vagon restaurant, este un preț care începe de la 25 euro/km.

De Crăciun, pe calea ferată, între Brașov și București s-a circulat cu mare greutate și au fost întârzieri de până la 7 ore.

Reprezentanții CFR au dat vina pe soluția antiderapantă pe care drumarii au împrăștiat-o pe DN1. Aceasta s-ar fi scurs de pe un pod, pe linia electrică de înaltă tensiune și a provocat un scurtcircuit. Din această cauză, trenurile au circulat alternativ, pe un singur fir.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole