Valley 21 – o nouă stațiune montană în România. 100% ”verde”, pe plaiuri de poveste

România va avea o nouă stațiune montană: Valley 21 ocupă 68 de hectare și va fi gata în anul 2020. Stațiunea se află în județul Brașov, la poalele Munților Ciucaș.

Turiștii o vor putea vizita trecând prin comuna Vama Buzăului. Stațiunea va face parte din această comună, locuită de 3.500 de persoane.

Stațiunea ecologică e rezultatul unei colaborări româno-olandeze. 68 de locuințe ecologice independente vor fi ridicate în stațiune în următorii patru ani.

Alături de acestea, vor fi ridicate în Valley 21 următoarele clădiri:

– centru de servicii pentru rezidenți;
– restaurante;
– localuri cu produse tradiționale;
– cafenele;
– piscine cu apă regenerabilă din pârâul Dălghiu.

valley 21 brasov
Stațiunea Valley 21, din Brașov, va fi gata in 2020. Foto: bizbrasov.ro

Un olandez îndrăgostit de Vama Buzăului, ”creierul” Valley 21

Proiectul Valley 21 este un parteneriat public-privat, investitorii găsind un partener activ în primăria din Vama Buzăului. Planul stațiunii a fost așternut pe hârtie de olandezul Gerard Doedee, acesta din urmă fiind pur și simplu uimit de frumusețea locului, relatează Covasna Media.

Principala dorință a investitorilor români și olandezi – care au alocat deja 15 milioane de euro pentru proiect – este să țină zona curată. Din acest motiv absolut toate locuințele sunt nepoluante.

„Am ales Vama Buzăului pentru frumusețea neatinsă a locurilor și autenticitatea tradițiilor. Proiectul nostru este unul ecologic, în armonie cu peisajul și natura. Alimentarea complexului se face direct din izvoare, lumina provine de la panouri solare, încălzirea este din surse regenerabile, dar păstrăm confortul unei locuințe premium”, a declarat olandezul.

Prima casă din Valley 21 a fost deja construită. Are 118 metri pătrați și este împărțită astfel: trei dormitoare la parter, plus băi; o bucătărie și un living la etaj, plus șemineu și terasă.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole