6 motive să îți petreci sărbătorile de iarnă în România

De la tradiții și mâncăruri speciale de sărbători, la locuri unice si deosebite, România oferă o multitudine de atracții pe timp de iarnă. În funcție de preferințele fiecăruia, vă dăm 6 motive să vă petreceți sărbătorile de iarnă în România.

Aventură de neuitat la Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac

Dacă vă doriți o vacanță plină de aventuri, atunci destinația trebuie să fie către Munții Făgăraș. Aici veți avea parte de la aventuri pe snowmobil, până la aventuri de poveste în lumea gheței. Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac va fi, cu siguranță, o plăcere atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari.

Adânc în Munții Făgăraș, chiar pe malul lacului Bâlea, hotelul lacului este realizat de meșteri locali care sculptează blocuri de gheață din lacul din apropiere pentru a crea un hotel adevărat în care să dormiți și să stați. Paturile sunt literalmente sculptate manual din gheață și, deasupra, puteți sta comozi cu pături de blană de ren și pături termice pentru a oferi o căldură suplimentară. Există chiar și o biserică de gheață!

Accesibil doar cu telecabina, Hotelul de Gheață Bâlea este o escapadă romantică care vă va face să vă simțiți ca și cum restul lumii este la mile și mile distanță. Există un restaurant bine dotat la fața locului (ceea ce este bine, mai ales că sunteți la o plimbare lungă cu telecabina departe de civilizație) plus un mic dejun tip bufet, precum și un bar care servește băuturi – în pahare din gheață, bineînțeles!

Mâncare și băutură de cea mai bună calitate în Maramureș

Dacă vreți să petreceți sărbătorile autentic românesc, cu mâncare și băutură excelente, sigur veți vrea să mergeți spre Maramureș. Zona este cunoscută pentru ospitalitatea oamenilor, pentru locurile de vis, dar și pentru mâncărurile deosebite din zona maramureșană. Cu siguranță veți gusta cele mai bune sarmale și veți degusta cele mai curate băuturi în zona Baia Mare. De aici, puteți pleca să vizitați Cimitirul Vesel, Mănăstirea Bârsana, Biserica de Lemn, patrimoniul UNESCO Surdești și multe alte atracții deosebite.

Sinaia, locul perfect pentru o vacanță în liniște cu familia

Dacă vreți pur și simplu să vă bucurați de zăpadă și liniște în vacanța de iarnă, Sinaia este un loc perfect pentru întreaga familie, de la mic la mare. Oameni din întreaga lume vin aici să se bucure de priveliștile pitorești ale munților, precum și de pârtii. Și, bineînțeles, să aibă lupte epice cu bulgări de zăpadă cu prietenii și familiile lor.

Situat în Munții Bucegi din centrul României, la 800 de metri altitudine, Sinaia este una dintre cele mai bune destinații de iarnă pentru a admira toată această frumusețe.

Oriunde vă veți uita, veți fi întâmpinați cu vederi spectaculoase. Dar Perla Carpaților – cum a fost supranumită Sinaia – are mai multe de oferit decât o natură frumoasă. Stațiunea găzduiește și:

Castelul Peles. Cu un fundal de munți împădurite, este o capodoperă arhitecturală neorenascentistă comandată de primul rege al României, Carol I, pentru a fi reședință regală de vară.
Castelul Pelișor. Nepotul lui Carol I, Ferdinand, a construit un al doilea castel Art Nouveau mai mic, construit doar pentru el, la aproximativ 100 m în sus de Peleș. Dacă puteți, făceți-vă timp pentru a vizita ambele clădiri rafinate.
Mănăstirea Sinaia (situată la doar câteva minute distanță de Castelul Peleș). Mănăstirea a fost construită în 1846 pentru a găzdui comunitatea religioasă în creștere a Sinaiei. Biserica principală are decorațiuni florale sculptate magnific, cu picturi în ulei remarcabile în interior.

După cum puteți vedea, Sinaia este o destinație atractivă pentru toți cei pasionați de istorie și arhitectură. Dar asta nu este tot; Sinaia este, de asemenea, una dintre cele mai populare stațiuni de schi din țară, cu nu mai puțin de 17,9 km de pârtii și 5 km de trasee de schi disponibile.

Ski și atracții montane în zona Brașovului

Brașov este o atracție pentru mulți străini și este unul dintre cele mai iubite orașe ale românilor. Orașul superb este o bijuterie medievală plină de atracții frumoase pe care ar trebui să le verificați în timp ce sunteți aici, cum ar fi:

Piața Sfatului, care este înconjurată de clădirile medievale rafinate din punct de vedere arhitectural al orașului. Piața a fost locul pentru piețele anuale încă din 1364 și găzduiește și astăzi piețe tradiționale și evenimente speciale.
Biserica Neagră. Cea mai mare biserică gotică din Transilvania are o vechime de peste 500 de ani.
Castelul Bran (cunoscut și sub numele de Castelul lui Dracula). Situat lângă Brașov, impunătorul castel din vârful dealului din secolul al XIV-lea este o atracție obligatorie pentru toți cei curioși de a afla mai multe despre legenda lui Dracula.

Poiana Brașov este una dintre cele mai apreciate stațiuni montane care oferă pârtii de schi excelente, cu diferite grade de dificultate și peisaje magnifice – mai ales iarna.

Stațiunea este un paradis al schiului. Cu toate acestea, există o mulțime de activități distractive pe care le puteți face aici pentru a vă menține ocupați pe tot parcursul șederii – chiar dacă nu schiați. Puteți închiria un snowmobil, puteți face o plimbare cu sania sau puteți merge la patinaj.

După o zi întreagă petrecută în aer liber, vă puteți relaxa într-o piscină termală și puteți beneficia de un masaj la unul dintre centrele spa din regiune. Există și alte atracții Brașov, cum ar fi Tâmpa, restaurante luxoase, târguri de iarnă și atmosferă de poveste.

Relaxare la spa și servicii wellness în Vatra Dornei, pentru o vacanță de odihnă

Renumită pentru serviciile sale spa încă din secolul al XIX-lea, Vatra Dornei este una dintre cele mai bune destinații de iarnă pentru turiștii interesați de wellness și care vin în România pentru a se odihni și a-și întări corpul. Dar, este un motiv în plus să vă petreceți vacanța de iarnă în relaxare și voie bună. Aveți unde!

Aici puteți găsi servicii de tratament natural utilizate pentru a trata o gamă largă de afecțiuni, cum ar fi afecțiunile cardiovasculare și reumatismul.

Resursele naturale ale regiunii cu proprietăți curative confirmate includ:

Izvoare minerale;
Nămol de turbă din Poiana Stampa;
Aer ionizat puternic negativ.

Pe lângă serviciile sale spa de renume mondial, Vatra Dornei (situat în nord-estul României) oferă oportunități excelente de agrement pentru cei care caută emoții și aventuri atunci când călătoresc.

Vatra Dornei întâmpină pasionații de schi și sporturi de iarnă, deși are mai puține pârtii și teleschiuri comparativ cu celelalte stațiuni menționate. Înconjurată de zone forestiere întinse, stațiunea se transformă într-o țară de minuni înzăpezită în timpul sezonului rece – perfectă pentru a vă bucura de bucuriile iernii.

Tradiții și obiceiuri bucovinene de Crăciun și sărbători de iarnă, pentru o vacanță de neuitat

Bucovina a fost și rămâne o adevărată destinație sezonieră, unde o gamă completă de ritualuri, ceremonii, practici, obiceiuri și tradiții supraviețuiesc și încă fac parte din spiritualitatea orașelor și satelor sale. Programul își propune să promoveze atât obiceiurile și tradițiile de iarnă gregoriene, cât și cele iuliene în Bucovina, organizând evenimente specifice în tot județul. Unul dintre cele mai importante evenimente este parada măștii, precum și obiceiurile sezoniere, riturile și spectacolele tradiționale din orașul Suceava.

Tradițiile de Crăciun au fost păstrate de secole. Există sute de obiceiuri rurale antice. De exemplu, în Ajunul Crăciunului lucrurile împrumutate prin sat sunt recuperate sau returnate, deoarece se consideră ghinion să ai ceva împrumutat în timpul sărbătorilor de iarnă. Veți găsi în sate mereu alte mici tradiții locale bazate pe superstiție, religie și istorie.

Colindele de Crăciun au fost, de asemenea, păstrate cu mare precizie în majoritatea comunităților. Tradiția este deschisă copiilor, care, în jurul prânzului, se adună în grupuri mici și trec de la o casă la alta până ajung în toate casele din satul lor. În trecut, micile comunități, înainte de a ieși să proclame Nașterea lui Isus, se adunau împreună pentru a-și cere iertare unul altuia.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole