Senzaționala transformare a hanului Moara cu Noroc

Moara cu Noroc, cunoscută din paginile lui Ioan Slavici, construită în urmă cu peste 150 de ani, a prins din nou viață.

Actualul proprietar a cumpărat clădirea în 2007 și în 2012 a deschis Hanul Moara cu Noroc, Arad. De atunci, în fiecare an, a reinvestit profitul și a extins hanul.

În patru ani au ajuns la o capacitate de cazare de 450 de locuri, un parc cu o suprafață de 1 hectar, două săli de evenimente, din care una are o capacitate de 450 de locuri.

Înainte de a deschide hanul, antreprenorul a înregistrat la OSIM marca „Moara cu Noroc”. Potrivit Wall-street.ro, cei mai mulți istori din Arad sunt de părere că opera lui Ioan Slavici e doar ficțiune și că scriitorul s-a inspirat din toate cele 13 mori cu apă care funcționau la acea vreme pe Canalul Morilor.

Însă antreprenorul Hanului e de părere că „moara” sa se apropie cel mai mult de descrierea lui Slavici.

Atunci când a refăcut clădirea a luat în considerare vechile planuri, iar întreaga renovare a fost făcută doar cu lemn, piatră și cărămidă. Materialele au fost luate de la peste 20 de case vechi ce s-au demolat în zona Ineului.

Antreprenorul spune că la Hanul Moara cu Noroc se gătește după rețetele bunicilor, iar furnizorii ingredientelor sunt mai mulți producători locali, care folosesc doar îngrășăminte naturale.

În viitor, la Moara cu Noroc ar putea exista și un hipodrom, un ștrand cu apă termală, trasee de călărie, cicloturism, drumeție sau moto. Acestea ar putea apărea pe un deal din spatele Morii cu Noroc.


Articole similare

Comentarii

  1. Servicii de proasta calitate, mobilierul vechi (nu va ganditi ca este doar rustic) si neangrijit, lenjeria murdara, la capitolul curatenie se sta foarte rau, la capitolul internet semnalul foarte slab.

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole