Veste tristă. Hotelul de gheață nu se mai construiește

Pentru prima dată în ultimii 16 ani, hotelierii de la Bâlea Lac nu vor mai construi singurul hotel de gheață din munții Făgăraș. Motivul este legat de lipsa gheții și pentru că temperaturile sunt prea crescute pentru această perioadă, iar Lacul Bâlea, de unde era luată „materia primă”, nu a înghețat.

Chiar dacă marți la Bâlea Lac s-a înregistrat una dintre cele mai scăzute temperaturi, de -17 grade Celsius și stratul de zăpadă măsoară 166 de centimetri, dacă se va construi acum acest hotel nu va mai fi la fel de rentabil ca în alți ani. În anii trecuți, hotelul era inaugurat de Crăciun și găzduia turiști până aproape de Paște.

Hotelul se construiește, de obicei, în aproximativ trei săptămâni. Ca să nu se topească, blocurile de gheață au o grosime de 60 – 70 de centimetri, lungimea de un metru, iar lățimea este de jumătate de metru.

Fiecare bloc de gheață care a fost folosit la construcția Hotelului de Gheață cântărea între 50 și 70 de kilograme și erau montate și fixate cu apă și zăpadă.

Paturile au fost construite din blocuri mari de gheaţă. Pe fiecare pat se afla o saltea moale acoperită cu lenjerie, pături şi blănuri pufoase de animale.

Înainte de culcare, oaspetii primeau saci călduroşi de dormit, deoarece temperatura medie în Hotelul de Gheaţa este între -2 şi +2 grade C.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole