Singapore – a fost declarata cea mai sigura destinatie din lume

Singapore, Norvegia si Islanda au devenit cele mai sigure destinatii, se arata intr-un raport al celor de la Gallup. In unele parti ale lumii, rezidentii au norocul de a se simti in siguranta, chiar si noaptea, pe strazile locale, printre acestea numarandu-se si Oslo sau Reykjavik.

Potrivit rezultatelor sondajului Gallup, care a studiat 1.000 de adulti din 142 de tari, primele 10 locuri cele mai sigure pot fi gasite in Asia si Europa de Vest.

Cu toate acestea, la celalalt capat al indicelui, doar 17% dintre venezueleni au declarat ca se simt in siguranta, plasand tara sud-americana ca fiind cea mai nesigura, pentru al doilea an consecutiv. Pe locul al doilea, cu un scor indice de 45% este urmat indeaproape de Afganistanul sfasiat de razboi, iar locul al treilea in topul celor mai nesigure tari este ocupat de Sudanul de Sud.

Pentru raport, Gallup a adresat respondentilor patru intrebari: ”Aveti incredere in politia locala?”, ”Va simtiti in siguranta sa mergeti noaptea pe strada in zona in care locuiti?”, ”In ultimele luni vi s-au furat bani sau bunuri din casa ?” ”In ultimele 12 luni ati fost agresati sau raniti?”. Raspunsurile au fost compilate intr-un scor indice pentru fiecare tara in parte pe o scara de pana la 100 de puncte.

La nivel global, sondajul arata ca majoritatea lumii se simte in siguranta. Mai mult de doua  din trei persoane din intreaga lume si-au exprimat increderea in aplicarea legii locale. Acelasi procent de respondenti au spus ca se simt in siguranta ca mearga noaptea in zona in care locuiesc.

Unul din opt au raportat un furt in gospodăria lor, in timp ce 5% au afirmat ca au fost agresati sau raniti in ultimele 12 luni.

La nivel regional, SUA si Canada se situeaza pe primul loc, urmat de Asia de Sud-Est, Asia de Est si Europa de Vest.

Iata primele 10 cele mai sigure tari din lume in 2018:

1. Singapore
2. Norvegia
3. Islanda
4. Finlanda
5. Uzbekistan
6. Hong Kong
7. Elvetia
8. Canada
9. Indonezia
10. Danemarca

O lista utila tuturor turistilor atunci cand aleg destinatia de vacanta, iar indexul poate fi verificat an de an pe site-ul news.gallup.com. Este important, inaintea de toate, sa ne simtim in siguranta atunci cand calatorim. Va sfatuim sa verificati intotdeauna atentionarile MAE, sa cereti informatii la ambasada si agentia de turism de unde faceti rezervarile.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole