Șeful ANAT: „Toate agențiile de turism ar putea dispărea!”

Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT) transmite că un eventual impozit de 1% din cifra de afaceri, pe care noul Guvern îl ia în calcul pentru perioada următoare, ar duce la închiderea a 90% din agențiile de turism din România.

Mai mult, reprezentanții ANAT prevăd o soartă apocaliptică în cazul în care Guvernul decide ca toate firmele să plătească 2% din venituri. Aceștia spun, potrivit Profit.ro, că ar putea dispărea toate agențiile turism.

Această teorie este susținută de președintele ANAT, Alin Burcea, proprietarul Paralela 45, una dintre cele mai mari și vechi agenții de turism din România.

O altă măsură promisă de Guvern, care ar putea lovi în turismul românesc, este și creșterea salariului minim la 2000 de lei în 2018. Potrivit lui Burcea, această creștere ar putea duce la „o nenorocire pentru turism, va fi o situație gravă”.

Potrivit unei analize Keysfin, multe firme active din sectorul turismului din România (68,6%) au dificultăți financiare în ceea ce privește îndatorarea.

Potrivit unei analize prezentate anul trecut, pe baza informațiilor oficiale de la Ministerul Finanțelor, în turismul românesc existau peste 472 de agenții de turism și tour-operatori ale căror datorii au crescut între 2014 și 2015.

În toamna anului trecut, Autoritatea Națională pentru Turism a decis retragerea, în vederea radierii din oficiu, a licențelor de turism emise unui număr de 1.384 de operatori economici care nu au prezentat polița valabilă de asigurare privind asigurarea rambursării cheltuielilor de repatriere și/sau a sumelor achitate de turiști pentru achiziționarea serviciilor/pachetelor de servicii turistice, în cazul insolvabilității sau a falimentului agenției de turism.

FOTO: yorkshireman/Pixabay

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole