Gura Humorului – locul unde arta si credinta se imbratiseaza

Regiunea Bucovina din nordul indepartat al tarii este una dintre cele mai binecuvantate regiuni unde isi dau intalnire monumente sacre si laice, imbogatind peisajul natural feeric. Bucovina a fost o data casa unei mari si prospere comunitati evreesti. Astazi, ca si in marea parte a Europei de Est, mai traiesc aici doar cateva zeci de familii de evrei.

gura humoruluiOrasul Gura Humorului se afla la 35 de km de Suceava, pe raul Moldova, intre dealurile impadurile ale Obcinei Mari, Obcinei Voronet si Obcinei Humorului, si reprezinta un important centru de explorare si industrializare a lemnului.

Peisajele din Gura Humorului iti taie pur si simplu respiratia si nu degeaba, statiunea a fost inclusa in topul celor mai frumoase orase din Europa, conform unui clasament realizat de japonezi.
Gura Humorului a devenit astfel cadrul ideal pentru o vacanta linistita si plina de istorie.

Gura Humorului este o zona cunoscuta pentru proprietatile curative ale aerului si ale apelor sale. Micutul oras este un punct de plecare catre majoritatea bisericilor cu fresca din tara noastra.

Cele mai interesante puncte de atractie din Gura Humorului

Manastirea Voronet – se afla la 4 km de Gura Humorului si a fost una dintre fundatiile lui Stefan cel Mare (1488). Frescele exterioare, datand din timpul domniei lui Petru Rares, isi pastreaza inca prospetimea, fiind cunoscute pentru culoarea izbitoare, cunoscuta sub denumirea de ‘albastru de Voronet’. Cadrul frescelor este nimic mai mult decat frumuseti ale peisajului natural.

Manastirea Humor – are un turn de baza impresionant ce poate fi urcat, oferind o vedere frumoasa.
Manastirea Humorului, situata la aproximativ 5 km de Gura Humorului, a fost inscrisa in Patrimoniul Mondial Unesco.
Interiorul si exteriorul manastirii este dominat de picturi in culoare rosie, realizate in anul 1535.

Statiunea Gura Humorului cuprinde numeroase spatii de agrement, printre care cel mai cunoscut este Complexul de Agrement Arinis, dispunand de: partie de schi (Partia Soimul), piscina acoperita, strand, patinoar natural si terenuri sportive.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole