Ce este interzis să faci în Veneția. Amendă pentru cei care mănâncă pe stradă

Veneția este unul dintre cele mai atractive orașe din lume pentru turiști. Însă localnicii se plâng că vin atât de mulți vizitatori încât orașul lor e sufocat. Potrivit unor estimări, în fiecare zi vin în Veneția în jur de 60.000 de persoane.

Autoritățile locale au luat, în ultimii ani, mai multe măsuri pentru ca Veneția să nu se „scufunde” sub greutatea turiștilor. De exemplu, începând din 2017 au fost deviate vasele de croazieră către un oraș industrial din apropiere.

De asemenea, au fost instituite mai multe reguli pentru turiști. Ce este interzis să faci în Veneția? Cea mai recentă măsură este interzicerea statului pe jos în spațiile publice, inclusiv în parcuri. Primarul orașului italian, Luigi Brugnaro, a spus că este necesară această regulă pentru a educa turiștii, unii dintre ei fiind descriși drept „lipsiți de maniere”.

Ce este interzis să faci în Veneția. Nu bea pe stradă

Oamenilor le era interzis și până acum, prin lege, punctual, să se așeze pe scările sau în jurul celebrei Piețe San Marco Piazzetta dei Leoncini, sub arcadele sau pe treptele Procuraţiilor, Napoleonic Wing, Librăria Sansovino, sub arcadele Palatului Ducal, la intrarea din Piaţa San Marco şi pe debarcaderul său.

Amenzile pentru încălcarea acestei reguli sunt cuprinse între 50 și 500 de euro. Mai mult, autoritățile locale se gândesc să interzică și muzica pe bărci, un mijloc de transport important pentru rezidenți.

Șefa departamentului de turism al orașului Veneția, Paola Mar, spune că regulile nu fac altceva decât să-i forțeze pe turiști „să trateze cu mai mult respect” orașul, potrivit The Guardian.

În fiecare vară, prin locurile cele mai aglomerate ale Veneției, unde sunt mulți turiști, patrulează un grup denumit „îngeri ai decorului”, care se asigură că oamenii au înțeles și respectă regulile impuse de oraș.

Cei care se întreabă ce este interzis să faci în Veneția trebuie să mai știe că nu ai voie să bei pe stradă sau să mănânci, dacă nu te afli pe terasa unui restaurant sau a unei cafenele. Amenda petru cei care încalcă regula este de până la 200 de euro.

Ce este interzis să faci în Veneția. Nu e voie cu bicicleta

Se dau amenzi de până la 450 de euro celor care încearcă să înoate sau să-și bage picioarele în vreun canal, fântână sau orice altă zonă cu apă.

Cei care aruncă gunoaie pe jos sunt amendați cu sume cuprinse între 100 și 200 de euro. De asemenea, nu este permis să mergi pe străzile istorice din Veneția, inclusiv dacă ești în mașină, la bustul gol sau în costum de baie. Amenda este de 200 de euro.

Nu este permisă nici hrănirea porumbeilor și animalelor de pe străzi. Amenzile sunt cuprinse între 50 și 200 de euro.

În zona turistică nu este permisă nici mersul cu bicicleta. Se amendează chiar și dacă mergi pe lângă bicicletă. De asemenea, poți primi o amendă de 50 de euro dacă te întinzi pe bănci sau campezi în parcuri.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole