O familie din România a plătit 70.000 de euro pe o vacanță

Una dintre agențiile de turism specializată pe pachete de vacanță personalizate în destinații exotice, Erturia, a vândut în cei 10 ani de activitate peste 17.000 de pachete. Reprezentanții agenției de turism anunță că în primul trimestru al anului 2017, față de aceeași perioadă a anului trecut, a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri cu 37%.

În fiecare an, Erturia vine în jur de 2.000 de vacanțe, iar cele mai solicitate destinații de plajă rămân Thailanda, Maldive, Cuba și Republica Dominicană. Majoritatea turiștilor români aleg destinații exotice, însă în ultimii ani s-au înregistrat cu 50% mai multe cereri pentru destinații precum Japonia sau Statele Unite ale Americii.

Românii preferă pachetele all inclusive și resorturile dotate cu facilități complete care să le asigure confortul de care au nevoie în timpul sejurului. Bugetul mediu alocat unui sejur de 8 zile variază între 1.500 și 2.500 euro/persoană.

Cea mai scumpă vacanță vândută în decursul acestor ani a fost un circuit de o luna în Australia, Noua Zeelandă și Bali pentru o familie de 4 persoane. Vacanța, în valoare de 70.000 euro, a inclus zboruri de linie, transferuri, cazare și tururi.

„Pentru anul 2017 estimăm o cifră de afaceri de 11 milioane de euro axată atât pe creșterea în volum a vacanțelor vândute, dar și pe creșterea adusă de biroul nostru regional deschis recent la Cluj. În primul trimestru al anului 2017 versus aceeași perioadă a anului trecut, am înregistrat o creștere de 37% a cifrei de afaceri. Încă de la înființarea Eturia, în anul 2007, am avut creșteri anuale de doua cifre”, a declarat Sorin Stoica, co-proprietar Eturia.

Dacă marea mojoritate încă preferă destinații precum Turcia Grecia, Spania, Italia sau Bulgaria, sunt din ce în ce mai mulți români care aleg și destinații exotice.

De exemplu, în Republica Dominicană, unde sunt resorturi de 4 și 5 stele, prețurile pentru un pachet all inclusive costă de la 950 de euro de persoană pentru un sejur de 7 nopți.

De asemenea, pentru Thailanda, un sejur de 7 nopți la un hotel de 4 stele, cu bilete de avion incluse costă de la aproximativ 700 de euro.

FOTO: Jill Wellington/Pixabay

 

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole