Ce primesc călătorii afectați de suspendarea zborurilor. Ofertele Blue Air și Wizz Air

Companiile aeriene și-au suspendat zborurile către cele mai populare destinații. Două dintre cele mai mari companii low cost au anunțat variante pentru ca pasagerii să nu piardă banii.

Blue Air a anunțat că pasagerii vor primi vouchere. „Începând cu 21 martie, toate zborurile regulate ale Blue Air vor fi suspendate până la ridicarea stării de urgenţă decretate în România. Blue Air va continua să opereze zboruri charter, în cazul în care există cerere suficientă pentru o anumită destinaţie sau la cererea expresă a unor organizaţii sau autorităţi”, a informat operatorul într-un comunicat.

Pasagerii care au zboruri rezervate până pe 31 mai, inclusiv, şi doresc să-şi reprogrameze călătoria, pot beneficia de rebooking gratuit, pentru zboruri după data de 1 iunie. Dacă nu mai vor plece, li se vor restitui banii pe bilete sub formă de vouchere, ce vor putea fi folosite pentru călătoriile viitoare.

„Suspendarea zborurilor regulate reprezintă pentru, noi, la Blue Air, o premieră tristă şi o decizie dificilă din punct de vedere uman, economic şi operaţional, însă susţinem pe deplin măsurile luate de Guvernul României şi suntem conştienţi de necesitatea acestora pentru a gestiona eficient lupta în contextul pandemiei. Prioritatea noastră este siguranţa pasagerilor noştri, preocupându-ne totodată de confortul lor emoţional.

De aceea, facem toate eforturile pentru a-i aduce acasă pe cetăţenii rămaşi departe de ţară şi de familiile lor, şi întreaga echipă Blue Air este mobilizată pentru a păstra un dialog permanent cu pasagerii noştri ale căror planuri de călătorie sunt afectate în această perioadă.

Ne bazăm pe inţelegerea şi înţelepciunea comunităţii Blue Air, pasageri şi echipă deopotrivă, şi credem că optimismul şi responsabilitatea sunt principalele noastre arme şi reprezintă primii paşi către revenirea la normalitate”, spune Oana Petrescu, CEO Blue Air.

Wizz Air a anunțat că de pe 25 martie nu mai operează pe rutele care conectează România cu Franța și Germania până pe 8 aprilie inclusiv.

„Măsura este cauzată de restricțiile impuse de autoritățile române zborurilor comerciale operate între acestă țări în cadrul eforturilor de limitare a epidemiei de coronavirus”, anunță Wizz Air.

Totodată, ca urmare a restricțiilor de călătorie de pe teritoriul Europei, Wizz Air suspendă zborurile de la Londra Luton spre Constanța, Satu Mare, Suceava și Târgu Mureș, începând de azi și până pe 30 aprilie 2020 inclusiv.

Pasagerii cu rezervări afectate de suspendarea zborurilor vor fi informați automat prin e-mail dacă au rezervat direct pe wizzair.com sau prin aplicația pentru mobil. Clienții vor primi automat în contul de client WIZZ 120% din valoarea achitată pentru călătorie, sumă care poate fi folosită în următoarele 24 de luni pentru achiziția de produse și servicii Wizz Air.

Pasagerii pot alege rambursarea banilor – care va dura mai mult – și vor fi informați despre pașii necesari pentru un transfer bancar sau transferul către un card bancar printr-un e-mail separat. În acest caz, clienții vor putea primi doar 100% din suma achitată inițial. Pasagerii care și-au făcut rezervările prin intermediul agențiilor de turism – inclusiv agențiile de turism online – trebuie să ia legătura cu agenția de unde și-au cumpărat biletele, precizează compania.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole