Unde sa pleci de Valentine’s Day?

Probabil te-ai plictisit de prea-obisnuitele cine romantice, cadourile neinspirate sau locurile nepotrivite din fiecare an. Ce ar fi daca anul acesta ii faci iubitului/iubitei o surpriza neasteptata si inspirata? Ce zici de o excursie la munte? Si nu oriunde…ci intr-o statiune de ski.

Daca tu si prietenul/prietana ta sunteti fani ai sporturilor de iarna, sau pur si simplu doriti altceva de acest Valentine’s Day, Muntii Carpati din Romania ofera o gama larga de statiuni de ski, cele de pe Valea Prahovei fiind cele mai populare.

Dintre acestea, Statiunea de ski Transalpina se dovedeste a fi alegerea perfecta, in special pentru ca este mai putin populara si, astfel, mai putin aglomerata, dar, de asemenea, datorita peisajelor sale frumoase.
Complexul este situat in Voineasa, judetul Valcea, in apropierea lacului Vidra, la aproximativ 300 de km de Bucuresti (la 4 – 5 ore de condus). Pentru a ajunge acolo, se porneste inspre Sibiu, iar inainte de orasul Brezoi (intre Ramnicu Valcea si Sibiu), se face la stanga. Zona de ski este aproape de Transalpina, cel mai inalt drum din Romania, de unde si numele.

Transalpina Ski Resort are un total de 7 partii de ski. Trei dintre ele sunt pentru incepatori, fiind incluse in aceasta categorie foarte simplu: una are o lungime de 350 m, alta o lungime de 675 m, iar cea de-a treia, o lungime de 120 m.
Exista, de asemenea, trei partii de ski din categoria usoara: doua partii cu lungimi de 730 de metri fiecare, si alta de 1,23 de kilometri. Daca esti un skior mai experimentat, poti incerca panta cu dificultate medie, care are o lungime de 2,25 km.
Complexul are, de asemenea, mai multe facilitati de transport, inclusiv doua telegondole, un telescaun si doua teleskiuri.

Preturile sunt, de asemenea, mai mici in comparatie cu cele de pe Valea Prahovei. Un skipass de o zi costa 85 lei, un skipass ce poate fi utilizat dupa ora 12:30, are un pret de 55 lei, iar costurile unui skipass pentru 7 zile este de 450 lei. Un skipass de 3 zile este 210 RON iar un skipass pentru 2 zile are pretul de 150 RON.
Puteti alege, de asemenea, unul dintre abonamentele de ski cu 50 de puncte si de 25 puncte. In acest caz, trebuie sa stii ca o urcare cu telegondola costa 10 puncte, o urcare cu telescaunul are o valoare de 6 puncte, si o urcare cu teleskiurile costa intre 3 si 4 puncte.

Punctele sunt valabile pentru o perioada de 30 de zile.
Elevii si copiii beneficiaza de reduceri. Sistemul de transport functioneaza zilnic intre orele 09:00 si 16:00.
Exista, de asemenea, doua locuri unde se pot servi bauturi calde si mancare, precum si parcare.
In ceea ce priveste cazarea, puteti gasi cazare in apropierea statiunii de ski, preturile variind 70-80 de lei, pana la 150 RON pe noapte. Exista mai multe case de oaspeti din apropiere, cum ar fi Pensiunea Transalpina Lac, Hanul Haiducilor, si Vilele Vidra.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole