Cât va costa un bilet de avion până la mare. Ce orașe vor fi legate aerian de Constanța

Compania aeriană Blue Air a anunțat că pregătește deja primele decolări de pe aeroporturile unor mari orașe, spre litoralul românesc. Va fi o schimbare importantă, mai ales că din unele orașe se făcea și o zi pe drum cu mașina sau cu trenul până la mare.

Cursele spre aeroportul din Mihail Kogălniceanu, care se află la doar câțiva kilometri de Mamaia și Constanța, vor face ca turiștii care pleacă din Cluj, Timișoara, Iași sau Oradea să ajungă în maxim 3 ore chiar și în cel mai sudic punct al litoralului românesc.

„Preţurile încep de la 90 de lei, pe interne, un număr suficient de locuri, tariful include pe lângă transportul între Constanţa şi aceste rute un snack, care va fi un sandviş, băuturi răcoritoare, oferite gratuit, şi un bagaj până la 32 de kilograme care va putea fi înregistrat gratuit”, declara directorul comercial al Blue Air, Tudor Constantinescu, la sfârșitul anului trecut.

Ca o comparație, un drum între Cluj și Constanța se face cu mașina în peste 10 ore. Iar pentru carburant e nevoie de un buget de peste 450 de lei. De asemenea, un drum cu trenul Cluj – Constanța costă în jur de 130 de lei, în funcție de ruta aleasă. În plus, distanța se parcurge în minim 11 ore.

Pentru început, în aprilie, Blue Air anunță că zborurile din Iași și Oradea vor fi săptămânale, iar cele din Cluj și Timișoara vor fi de două ori pe săptămână.

Zborurile Blue Air au fost introduse cu sprijinul Asociației Litoral-Delta Dunării și Aeroportului „Mihail Kogălniceanu” Constanța. La acest proiect se lucrează de mai bine de doi ani. Inițial, s-a negociat cu Tarom și au fost atrase și alte asociații de promovare și dezvoltare a turismului, precum cele care se ocupă de atragerea turismului pentru Băile Felix sau zona Bucovinei. Planul cu Tarom a picat și a fost aleasă compania Blue Air.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole