Ghidul celor mai ieftine excursii pe care le puteti face in Romania – partea II

Asa cum v-am promis, am revenit cu Ghidul celor mai ieftine excursii pe care le puteti face in Romania vara aceasta – partea II, scoate in evidenta unele dintre cele mai frumoase atractii din toata Romania, locuri in care probabil, nu ati poposit niciodata….dar, sa nu ne mai lungim, si sa vedem despre ce este vorba:

Vezi articolul: Ghidul celor mai ieftine excursii pe care le puteti face in Romania – partea I

Lista de excursii in care puteti merge vara aceasta

1. Vadu, Constanta
Coasta Marii Negre de pe litoralul romanesc nu este chiar cel mai bun loc daca vreti o vacanta relaxanta la malul marii, cu plaje goale, ape limpezi si multa liniste. Totusi, daca doriti sa va petreceti cateva zile la Marea Neagra si in loc de muzica tare, sa auziti valurile marii, mergeti la Vadu.
Vadu este situat la nord de Navodari si face parte din Rezervatia Biosferei Delta Dunarii. Aceasta o face o zona naturala sensibila, care are nevoie de protectia noastra constanta. Nu uitati sa campati doar in locurile special amenajate si sa nu lasati in urma deseuri.
Se poate ajunge cu masina de pe DJ226 Constanta, sau cu trenul: gara Constanta, apoi autobuz spre Vadu.

2. Tara Fagarasului
Regiunile din Romania au fost cu secole in urma, impartite in zone mai mici si mai omogene numite „tari”. Cele mai multe dintre ele si-au conservat particularitatea de-a lungul timpului, si sunt optiuni excelente de excursii ieftine si accesibile, daca va planificati sa petreceti mai mult timp intr-o singura zona.
Sugestia noastra pentru 2016 este Tara Fagarasului, usor de ajuns din Sibiu sau Brasov si una dintre cele mai distinctive zone culturale din Romania. Atractiile variaza de la inaltii si abruptii Munti Fagaras, biserici simbolice precum Manastirea de la Sambata de Sus si iserica pestera de la Sinca Veche, sate traditionale si asezari, in special cea de la Lisa si muzee etnografice, precum Badea Cartan din Cartisoara.
Atractii cheie, sunt, de asemenea, cetatea din orasul Fagaras, Biserica Evanghelica din secolul XII din Halmeag si Manastirea Cisterciana de la Carta. Daca incepeti excursia din Bucuresti, una dintre cele mai bune optiuni este sa alegeti drumul Transfagarasanului. Doar asigurati-va ca acesta este deschis si evitati weekendul, cand devine prea aglomerat. Se poate ajunge cu masina de pe DN1 dinspre Brasov si Siviu, sau cu trenul: gara Fagaras.

3. Ciocanesti, Suceava
Ciocanesti este declarat a fi una dintre cele mai frumoase sate din Bucovina. Si credem ca este adevarat. Aproape toate casele, fie vechi sau mai noi, sunt decorate cu simboluri tipice ale regiunii, care are un patrimoniu etnografic bogat si puternic. Inconjurat de Muntii Obcinele Bucovinei si dealuri cu capite si paduri, satul este punctul de plecare al diferitelor trasee si drumetii, cel de la Colacu fiind deosebit de frumos. In Ciocanesti puteti vizita, de asemenea, Muzeul oualor pictate, o traditie importanta in Bucovina, iar artizanii locali, va vor impartasi din secretele lor.
Sfatul nostru este sa mergeti in luna august, cand are loc Festivalul anual al Pastravului. Este momentul perfect sa descoperiti delicioasele mancaruri locale de pastrav, dar, de asemenea, sa navigati pe raul Bistrita cu o pluta de lemn. Se poate ajunge cu masina de pe DN17 si E58 din Cluj-Napoca; E58 de la Iasi; DN17 din Suceava, sau cu trenul: gara din Iacobeni, autobuz la Ciocanesti.

4. Parcul National Muntii Macinului, Tulcea
Un loc perfect de explorat pentru familii si excursionisti, Parcul National Muntii Macinului, are cei mai vechi munti din Romania. Situat in partea de nord a Dobrogei, foarte aproape de Marea Neagra si Delta Dunarii, acest parc national are altitudini mici, dar importante zone de biodiversitate. Una dintre ele, este lumea unica a padurilor de fag dobrogene. De fapt, 6 din cele 8 grupe de ecosisteme europene se gasesc in aceasta zona protejata, facandu-l unul dintre cele mai diverse din Romania.

Puteti alege din mai multe trasee, inclusiv trasee tematice, ciclism si trasee de echitatie. Pe langa atractiile naturale, zona parcului are multe situri arheologice care marcheaza primele semne ale omului de la epoca de piatra. Viile din jurul parcului national si excursii scurte pentru a vedea ruinele de la Enisala, Jurilovca si Histria sunt, de asemenea, optiuni de vizitat, daca petreceti mai mult timp in Muntii Macinului. Se poate ajunge cu masina de pe DN22D de la Tulcea la Macin, sau cu trenul: gara Tulcea, apoi autobuz spre Macin.

5. Hanul Balaban, Bran, Brasov
Incheiem topul cu idei pentru excursii ieftine in Romania, cu o recomandare: Hanul Balaban. Situat in Valea Bran, aproape de atractiile majore, cum ar fi Castelul Bran sau Brasov, dar, de asemenea, aproape de Piatra Craiului si Bucegi, Hanul Balaban, este una dintre cele mai bune exemple de restaurare si utilizare a arhitecturii traditionale, creand o experienta de neuitat pentru turistii care cauta autenticitate si servicii de inalta calitate, inclusiv mese apetisante, transferuri auto, tururi locale si plimbari cu elicopterul.
Fara indoiala, Hanul Balaban, ar trebui sa fie in capul listei de destinatii pentru vacanta in Romania. Se poate ajunge cu masina de pe DN73 Brasov, sau cu trenul: gara Brasov,apoi autobuzul spre Bran.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole