Obiective turistice în Napoli. Top 10 locuri pe care trebuie să le vezi

Napoli este unul dintre cele mai fermecătoare orașe din Italia. Este plin de viață, colorat, dar și foarte haotic. Cei care au vizitat Napoli spun că aici găsești o destinație diferită celelalte locuri celebre din Italia. În acest articol vă prezentăm obiective turistice în Napoli și vă invităm și pe dumneavoastră să adăugați, la secțiunea de comentarii, alte locuri frumoase.

Obiective turistice în Napoli. Castelul Ovo. A fost construit în secolul al XII-lea. A fost, pe rând, reședința oficială a lui Rofer al II-lea al Siciliei, apoi a devenit Trezorie de Stat și închisoare. Castelul se află pe Megaris, o insulă mică legată de țărm printr-un istm. Astăzi, în castel se află Muzeul Etno-Preistoric.

Obiective turistice în Napoli. Piața del Plebiscito. De aici se pot admira Palatul Regal, Biserica San Francesco și Palatul Prefecturii. În centrul pieței se află statuia ecvestră lui Charles III de Bourbon. Cândva, în această piață erau organizate ceremonii oficiale și parade militare. Acum însă a revenit la funcțiile sale antice, iar aici se organizează festivaluri și mari sărbători ale orașului.

Obiective turistice în Napoli. Palazzo Reale. Este un palat regal impresionant, cu o arhitectură deosebită. La baza palatului se află 12 statui ale regilor din trecut care au locuit în Napoli. În palat găsiți foarte multe camere în care au fost păstrate decorațiunile, ornamentele și o parte din mobilierul pe care le aveau. Tot aici puteți admira și opulența vremurilor de odinioară.

Obiective turistice în Napoli. Muntele Vezuviu. E imposibil să nu-l vezi pentru că domină orizontul și peisajul din jurul orașului Napoli. În urma erupției din anul 79 d.Hr. legendarul vulcan a provocat distrugerea orașelor antice Pompei și Herculaneum. La Vezuviu se poate ajunge cu un autobuz care merge până în apropiere.

Obiective turistice în Napoli. Nuovo Castel. Construcția sa a început sub domnia lui Carol I de Anjou, în 1279. Nu a fost doar o reședință regală, ci și o adevărată fortăreață datorită așezării sale strategice. În timpul domniei lui Robert de Anjou a devenit un centru de cultură, aici participând la diverse întâlniri și dezbateri artiști, scriitori sau oameni de știință. În 1442, sub dinastia aragoneză, cetatea a suferit câteva modificări pentru a resita la posibile atacuri. Astăzi, castelul este gazdă de evenimente culturale și găzduiește Muzeul Municipal.

Obiective turistice în Napoli. Catedrala Duomo. Este cea mai importantă biserică din Napoli. Stilul arhitectural este unul combinat și are influențe gotice, renascentiste sau baroce. Acest lucru s-a întâmplat datorită numeroaselor restuarări de care a avut parte. Trebuie neapărat să vizitezi în catedrală capela San Gennaro, unde vei găsi un alb imaculat.

Obiective turistice în Napoli. San Domenico Maggiore. A fost construită în 1324 de Frații Dominicani și este situată în centrul vechi al orașului. Se află aproape de universitate și de stația de metrou Dante. Aici se găsesc mai multe opere de artă renascentistă, sculpturi și decorațiuni impresionante. Tavanul este placat cu aur.

Obiective turistice în Napoli. Pompei. Este orașul care stă sub mantaua marelui Vezuviu, care l-a distrus. Însă, partea bună a fost că, pe lângă lava fierbinte, Pompei a aruncat și cu un strat imens de cenușă, fapt ce a dus la salvarea unor ruine, care s-au conservat destul de bine de-a lungul timpului. Printre cele mai interesante locuri de văzut printre ruinele Pompeiului sunt Amfiteatrul, Casa del Fauno, Templele lui Apolo sau Jupiter.

Obiective turistice în Napoli. Muzeul Național de Arheologie. Se află într-o clădire cu o arhitectură spectaculoasă, construită în urmă cu peste 240 de ani. Se află în partea de nord a portului și este gazda unei colecții impresionante de artefacte romane și grecești, precum și o colecție de lucrări din Pompei și Herculaneum. Printre altele, puteți admira statuete și sculpturi cu scene mitologice antice, dar și rămășițe mumificate sau măști mortuare din Egiptul antic.

Insula Capri. Se află în apropiere de Napoli, la doar două ore de mers cu barca. Este o insulă fermecătoare cu un relief deosebit și cu sate frumoase. Dacă ajungeți aici trebuie să faceți o plimbare prin cartierul Marina Grande, să ajungeți la Grota Albastră sau pe muntele Solaro.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole