Intr-un sat ascuns – Porumbacu de sus – la 40 de km de orasul Sibiu, exista un castel de poveste excentric, numit Castelul de Lut din Valea Zanelor.
Cei care sunt in cautarea unor oferte de excursii in Romania, pot trece pe lista aceasta locatie, deoarece isi va merita cu siguranta drumul pana la ea.
Castelul de lut, este structurat pe doua nivele, parter si mansarda.
Creatia apartine cuplului de romani Razvan si Gabriela Vasile; cei doi si-au vandut casa de langa Bucuresti pentru a revendica un loc in Valea Zanelor – un cadru pitoresc la 40 km de orasul medieval Sibiu. Castelul este amplasat in Muntii Carpati, nu departe de salbatic de superbul Transfagarasan.
Sotii Vasile au lucrat cu eco-arhitectul Ileana Mavrodin pentru a proiecta 10 camere – care a fost construite folosind lut, paie si nisip.
„Tencuiala exterioara este de var si nisip, iar turnurile sunt din piatra de rau, construit cu var si nisip”, spune Razvan Vasile.
„Totul s-a facut cu materiale naturale, iar ferestrele si usile sunt diferite, fiecare camera avand propria sa intrare separata.” Castelul a fost construit de catre meseriasi si muncitori din Maramures.
Proprietarii au inceput constructia in 2014, iar acum se pare ca este aproape de a fi terminat. Acesta va avea 10 camere, fiecare dintre ele cu intrare separata, pentru intimitate. Asa cum am spus deja, castelul este construit folosind lut, lemn, nisip, piatra si fan, toate amestecate intre ele. Acest han este declarat a fi 100% ecologic, intrucat a fost construit fara finisaje moderne cum ar fi vopsea, lac sau chiar aer conditionat.
Acesta va avea chiar si un restaurant (care va servi mancaruri locale organice), care se va deschide in cateva luni, iar pana la sfarsitul acestui an (2016) aceasta va fi in masura sa primeasca primii oaspeti, intrucat castelul va deveni pensiune.
Fermecatorul castel din lut, din Valea Zanelor va fi in deschis pentru oaspeti pana la sfarsitul acestui an.
Chiar dacă v-ați montat și echilibrat anvelopele la schimbarea de anotimp, asta nu înseamnă că…
Bețele de drumeție, cunoscute și sub denumirea de bețe trekking, sunt un accesoriu esențial pentru…
În România, verificarea ITP (Inspecția Tehnică Periodică) și verificarea numărului de înmatriculare sunt proceduri importante…
Pădurea Caraorman, situată în inima Deltei Dunării, este o adevărată bijuterie naturală și una dintre…
CYBEX prezintă noul COYA CARRIER Platinum conceput pentru a crea o legătură care va dura…
În ultimii ani, tehnologia auto a evoluat rapid, aducând numeroase inovații care nu numai că…