Romania

Cinci stațiuni montane din România care sunt mai puțin cunoscute

Distribuie

Nimic nu e mai frumos decât să petreci câteva zile la munte pe timp de iarnă, mai ales că în ultimii ani zăpada a fost destul de puțină prin orașele din România. Cu toate astea cei mai mulți turiști de la noi din țară tind să meargă doar în anumite stațiuni montane care sunt mai cunoscute.

Din acest motiv găsești foarte greu sau scump cazare în Bran sau cazare în Brașov ori în stațiunile de pe Valea Prahovei, fără să mai punem la socoteală timpul pierdut în traficul infernal din fiecare weekend către aceste locuri.

Venim și noi cu cinci sugestii de stațiuni alternative foarte bune și cu prețuri decente, în diferite locuri din țară care ar merita mai multă popularitate.

Arieșeni

O primă stațiune pe care v-o recomandăm este situată la doar 1000 de m altitudine, în județul Alba, însă este un loc ideal pentru cei care doresc să petreacă câteva zile la munte și la aer curat și chiar să facă sporturi de iarnă pentru că stațiunea dispune de patru pârtii naturale dar și de teleschi și nocturnă.

În plus un mare avantaj față de stațiunile mai titrate ar fi prețurile avantajoase care încep de la 60 RON pentru o cameră pe noapte și pot ajunge până la 150 sau 180 RON.

Colibița

O altă stațiune mai puțin cunoscută este Colibița care e situată în jurul lacului ce poartă același nume, undeva în apropiere de Vatra Dornei. Stațiunea are peisaje superbe și oferă mai mereu un strat generos de zăpadă iar ofertele de cazare și mâncare sunt numeroase și diversificate.

Rânca

Deși în ultimii ani a mai căpătat ceva popularitate, stațiunea Rânca este încă destul de necunoscută. Ea se află la doar 18 km de orașul Novaci și de șoseaua Transalpina. Stațiunea oferă oaspeților cinci pârtii diferite cu grade de dificultate mediu iar peisajele sunt minunate.

Vatra Dornei

Deși orașul în sine este destul de cunoscut nu are un nivel atât de ridicat de turiști probabil și pentru faptul că e departe pe partea sudică și centrală a țării într-o zonă mai puțin accesibilă.

Drumul până acolo poate fi lung și obositor însă priveliștea și liniștea merită tot efortul. Vatra Dornei e mai cunoscută pentru faimoasele izvoare de apă minerală și apă termală decât pentru turismul montan.

Bâlea lac

Dacă vreți o experiență cu adevărat inedită vă recomandăm să vizitați stațiunea Bâlea lac în timpul iernii, acolo unde veți putea înnopta la hotelul de gheață ce se construiește în fiecare an începând din 2005.

Sorin Golescu

Articole recente

Avantajele reclamelor luminoase LED pentru a atrage mai mulți clienți la hotelul tău

Când te gândești să îți promovezi hotelul într-un mod care să atragă atenția, o reclamă…

acum 2 săptămâni

Ce atracții turistice ne așteaptă în Sfântu Gheorghe, o bucată din paradisul natural al Deltei Dunării

Situată în inima Deltei Dunării, localitatea Sfântu Gheorghe reprezintă un veritabil paradis natural, cu peisaje…

acum o lună

11 lucruri extrem de utile într-un birou, fie el acasă sau la muncă

Într-un mediu de lucru modern, eficiența și productivitatea sunt adesea determinate de modul în care…

acum o lună

Ghid pentru montarea corectă a unui cârlig de remorcare la mașină: instrucțiuni pas cu pas pentru Skoda Octavia 2 și Opel Astra H

Dacă sunteți proprietar de Skoda Octavia 2 sau Opel Astra H și doriți să vă…

acum o lună

Ghidul complet pentru alegerea mulinetei potrivite pentru pescuitul la crap

Pescuitul la crap este o activitate iubită de mulți pescari, care aduce bucurie și satisfacție…

acum o lună

Transformarea convenționalului în confort digital: sistemul de apartament cu camere WiFi și videointerfon

În era tehnologiei avansate, casele noastre devin din ce în ce mai inteligente, oferind nu…

acum 2 luni