Cinci stațiuni montane din România care sunt mai puțin cunoscute

Nimic nu e mai frumos decât să petreci câteva zile la munte pe timp de iarnă, mai ales că în ultimii ani zăpada a fost destul de puțină prin orașele din România. Cu toate astea cei mai mulți turiști de la noi din țară tind să meargă doar în anumite stațiuni montane care sunt mai cunoscute.

Din acest motiv găsești foarte greu sau scump cazare în Bran sau cazare în Brașov ori în stațiunile de pe Valea Prahovei, fără să mai punem la socoteală timpul pierdut în traficul infernal din fiecare weekend către aceste locuri.

Venim și noi cu cinci sugestii de stațiuni alternative foarte bune și cu prețuri decente, în diferite locuri din țară care ar merita mai multă popularitate.

Arieșeni

O primă stațiune pe care v-o recomandăm este situată la doar 1000 de m altitudine, în județul Alba, însă este un loc ideal pentru cei care doresc să petreacă câteva zile la munte și la aer curat și chiar să facă sporturi de iarnă pentru că stațiunea dispune de patru pârtii naturale dar și de teleschi și nocturnă.

În plus un mare avantaj față de stațiunile mai titrate ar fi prețurile avantajoase care încep de la 60 RON pentru o cameră pe noapte și pot ajunge până la 150 sau 180 RON.

Colibița

O altă stațiune mai puțin cunoscută este Colibița care e situată în jurul lacului ce poartă același nume, undeva în apropiere de Vatra Dornei. Stațiunea are peisaje superbe și oferă mai mereu un strat generos de zăpadă iar ofertele de cazare și mâncare sunt numeroase și diversificate.

Rânca

Deși în ultimii ani a mai căpătat ceva popularitate, stațiunea Rânca este încă destul de necunoscută. Ea se află la doar 18 km de orașul Novaci și de șoseaua Transalpina. Stațiunea oferă oaspeților cinci pârtii diferite cu grade de dificultate mediu iar peisajele sunt minunate.

Vatra Dornei

Deși orașul în sine este destul de cunoscut nu are un nivel atât de ridicat de turiști probabil și pentru faptul că e departe pe partea sudică și centrală a țării într-o zonă mai puțin accesibilă.

Drumul până acolo poate fi lung și obositor însă priveliștea și liniștea merită tot efortul. Vatra Dornei e mai cunoscută pentru faimoasele izvoare de apă minerală și apă termală decât pentru turismul montan.

Bâlea lac

Dacă vreți o experiență cu adevărat inedită vă recomandăm să vizitați stațiunea Bâlea lac în timpul iernii, acolo unde veți putea înnopta la hotelul de gheață ce se construiește în fiecare an începând din 2005.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole