Romania

Dinescu i-a cucerit pe turiștii străini cu o rețetă. Ce ingrediente folosește

Distribuie

La restaurantul lui Mircea Dinescu din Centrul Vechi sunt mai mulți turiști străini interesați de mâncarea tradițională autohtonă decât români.

Restaurantul lui Dinescu ar putea fi un model pentru turismul culinar, care este aproape inexistent în România. Potrivit reprezentanților restaurantului, peste 70% dintre clienți au fost turiști străini.

Poetul a declarat pentru profit.ro că în topul preferințelor a fost o rețetă de sarmale de gâscă fierte în vin.

„Sarmalele se fac peste tot, dar materia primă e cea mai importantă. În general, pentru ca restaurantele să câștige mai mult, merg pe cele mai ieftine lucruri – iau carne tocată înghețată, bagă varză murată și orez și cred că au făcut sarmale”, a declarat Dinescu.

La sarmalele făcute în restaurantul său se pun proporții egale de carne de porc de țară, vițel și gâscă. Prețul unei porții de sarmale de 550 de grame ajunge la 44 de lei. Dinescu spune că sarmalele sunt făcute după o rețetă veche pe care o prefera și Sadoveanu.

Turismul culinar este slab dezvoltat în țara noastră, însă, potrivit datelor agențiilor de turism, începe să devină atrăgător pentru românii care călătoresc în străinătate.

Agențiile au început să aibă în oferte circuite la cele mai originale bucătării din lume, din Franța, până în Thailanda sau China. Trebuie să fiți atenți, întrucât pe lângă transport și cazare trebuie să aveți un buget destul de consistent pentru mâncare. O cină la un restaurant faimos, cu multe stele Michelin acordate pentru excelență, poate depăși 200 de euro.

Țările cu cel mai dezvoltat turism gastronomic sunt Franța, Thailanda, China, Japonia, Italia și Spania. Într-o vacanță cu tematică culinară puteți avea parte și de lecții de gătit, degustări de vinuri și brânzeturi, ciocolată și alte specialități de patiserie, în funcție de specificul restaurantului.

Cea mai scumpă vacanță „gastronomică” o oferă o agenție din Marea Britanie. Practic, este o propunere de a vizita, timp de 6 luni, cele mai celebre restaurante și toate care au 3 stele Michelin. Călătoria este la clasa business, iar cazarea este numai la hoteluri de 5 stele. Prețul este pe măsură – 200.000 de euro.

FOTO: TVR

Dumitrescu Cristina

Articole recente

Ce se întâmplă dacă mergeți cu anvelopele dezechilibrate?

Chiar dacă v-ați montat și echilibrat anvelopele la schimbarea de anotimp, asta nu înseamnă că…

acum 4 săptămâni

Ghid pentru alegerea bețelor de drumeție potrivite

Bețele de drumeție, cunoscute și sub denumirea de bețe trekking, sunt un accesoriu esențial pentru…

acum 4 săptămâni

Tot ce trebuie să știi despre verificarea ITP și verificarea numărului de înmatriculare în România

În România, verificarea ITP (Inspecția Tehnică Periodică) și verificarea numărului de înmatriculare sunt proceduri importante…

acum 4 săptămâni

Pădurea Caraorman, minunea ascunsă a Deltei Dunării

Pădurea Caraorman, situată în inima Deltei Dunării, este o adevărată bijuterie naturală și una dintre…

acum 4 săptămâni

CYBEX a lansat noul COŸA CARRIER

CYBEX prezintă noul COYA CARRIER Platinum conceput pentru a crea o legătură care va dura…

acum o lună

Ce presupune să pui lumini ambientale în mașina ta

În ultimii ani, tehnologia auto a evoluat rapid, aducând numeroase inovații care nu numai că…

acum 3 luni