Dinescu i-a cucerit pe turiștii străini cu o rețetă. Ce ingrediente folosește

La restaurantul lui Mircea Dinescu din Centrul Vechi sunt mai mulți turiști străini interesați de mâncarea tradițională autohtonă decât români.

Restaurantul lui Dinescu ar putea fi un model pentru turismul culinar, care este aproape inexistent în România. Potrivit reprezentanților restaurantului, peste 70% dintre clienți au fost turiști străini.

Poetul a declarat pentru profit.ro că în topul preferințelor a fost o rețetă de sarmale de gâscă fierte în vin.

„Sarmalele se fac peste tot, dar materia primă e cea mai importantă. În general, pentru ca restaurantele să câștige mai mult, merg pe cele mai ieftine lucruri – iau carne tocată înghețată, bagă varză murată și orez și cred că au făcut sarmale”, a declarat Dinescu.

La sarmalele făcute în restaurantul său se pun proporții egale de carne de porc de țară, vițel și gâscă. Prețul unei porții de sarmale de 550 de grame ajunge la 44 de lei. Dinescu spune că sarmalele sunt făcute după o rețetă veche pe care o prefera și Sadoveanu.

Turismul culinar este slab dezvoltat în țara noastră, însă, potrivit datelor agențiilor de turism, începe să devină atrăgător pentru românii care călătoresc în străinătate.

Agențiile au început să aibă în oferte circuite la cele mai originale bucătării din lume, din Franța, până în Thailanda sau China. Trebuie să fiți atenți, întrucât pe lângă transport și cazare trebuie să aveți un buget destul de consistent pentru mâncare. O cină la un restaurant faimos, cu multe stele Michelin acordate pentru excelență, poate depăși 200 de euro.

Țările cu cel mai dezvoltat turism gastronomic sunt Franța, Thailanda, China, Japonia, Italia și Spania. Într-o vacanță cu tematică culinară puteți avea parte și de lecții de gătit, degustări de vinuri și brânzeturi, ciocolată și alte specialități de patiserie, în funcție de specificul restaurantului.

Cea mai scumpă vacanță „gastronomică” o oferă o agenție din Marea Britanie. Practic, este o propunere de a vizita, timp de 6 luni, cele mai celebre restaurante și toate care au 3 stele Michelin. Călătoria este la clasa business, iar cazarea este numai la hoteluri de 5 stele. Prețul este pe măsură – 200.000 de euro.

FOTO: TVR

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole