Unde va petreceti vacanta vara aceasta? Ce spuneti de o vacanta la tara?

Vacanta la tara din zonele rurale sunt inima si sufletul Romaniei, unde cultura taraneasca ramane o forta puternica, iar viata medievala predomina, asa cum nu se intampla nicaieri altundeva in Europa. Majoritatea dintre noi avem inca bunici la tara, iar acele locuri simple ne raman vesnic in amintirea noastra. Vacanta la tara, este o experienta pe care orice om ar trebui sa o incerce.

Acolo, oamenii sunt fericiti, harnici si se multumesc cu ceea ce au, cu mai putin. Exista numeroase sate traditionale in Romania, care pot oferi o vacanta la tara pentru cei care doresc sa guste putin din ceea ce inseamna cu adevarat sa traiesti departe de haos si aglomeratie.

Cea mai traditionala regiune din Romania este Maramures; aici se poate vizita in special satul Ciocanesti, ale carui case sunt acoperite cu flori iar formele geometrice pictate pe acestea, il transforma fara indoiala, in cel mai frumos sat din Romania, unde se merita sa petreceti o vacanta la tara.

Tot in zona, veti gasi peisaje montane spectaculoase si un muzeu unic chiar in mijlocul pustietatii, Muzeul Radacinilor, cu o expunere bizara de figuri sculptate din radacinile copacilor.

Maramuresul este locul in care modul de viata s-a schimbat putin de-a lungul secolelor. Aici, dupa-amiaza tarziu, femeile stau in fata portilor lor torcand de zor lana pe fus. Multi inca prefera imbracamintea traditionala, ceea ce inseamna bluze albe, baticuri si opinci.

Nici o vacanta de vara in Maramures nu este completa fara o vizita la Cimitirul Vesel de la Sapanta, situat la 20 de minute de Sighet. Aici, imagini de arta populara si cuvinte sculptate in piatra din lemn imortalizeaza slabiciunile, ocupatiile sau probleme de familie ale decedatilor.

Exista cu siguranta, multe alte zone rurale in care ne putem petrece vacanta de vara. Oriunde va poarta vara aceasta, nu uitati sa va bucurati de timpul petrecut acolo, sa faceti lucruri simple, sa uitati de telefon si de internet, si sa va deconectati, chiar si doar pret de cateva zile, de toata agitatia orasului.

Vacanta la tara merita petrecuta intr-o ambienta linistita, unde va puteti bucura de frumusetea vietii. Vacanta placuta!

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole