Ce să vezi în Viena. 10 obiective turistice pe care să le vizitezi

Viena te va încânta cu palatele și catedralele superbe, dar și o arhitectură modernă spectaculoasă. Ce să vezi în Viena? Răspunsurile le aflăm împreună din acest articol. Iar lista este deschisă și puteți să propuneți și alte obiective la rubrica de comentarii.

Palatul Schonnbrunn. Începem lista cu reședința de vară a împărătesei Sissi, o bijuterie arhitectonică în stil baroc a Europei. Aici puteți admira și priveliștea parcului, o seră superbă cu palmieri. Tot aici este și o impresionantă grădină zoologică, unde sunt peste 500 de specii de animale. Un bilet la grădina zoologică este de 16 euro, iar intrarea în zona palatului este de 13 euro.

Catedrala Stephansdom. Este un obiectiv turistic important al Vienei. Edificiul gotic are unul dintre cele mai mari clopote din lume. Din această catedrală puteți admira Viena. Trebuie să urcați 343 de trepte până la balconul vizitatorului din Turnul de Sud. Intrarea în catedrală este în gratuită, iar pentru a ajunge la balcon trebuie să cumpărați un bilet de 3,5 de euro.

Palatul Belvedere. Este o altă clădire superbă tot în stil baroc. Fosta reședință de vară a prințului Eugen, erou în războiul din secolul al XVII-lea, are grădini franceze cu numeroase fântâni. Aici este găzduită și Galeria Națională de Artă a Austriei. Puteți admira picturi celebre ale artiștilor austrieci. Dacă alegeți să vizitați toate obiectivele, trebuie să plăteți aproximativ 30 de euro.

Muzeul Mozart. Este vorba despre apartamentul de pe Domgasse 5. Aici, Wolfgang Amadeus Mozart a compus „Nunta lui Figaro” și „Impresario”. Muzeul își dorește să prezinte și cum era viața din perioada în care a trăit marele compozitor, considerată prolifică din punct de vedere cultural.

Palatul Hofburg. A fost reședință pentru împărații austrieci timp de sute de ani. Fiecare împărat a vrut să-și pună amprenta, iar de-a lungul timpului, de la o fortăreață construită în secolul al XIII-lea, a ajuns un complex cu o suprafață de aproximativ 240.000 de metri pătrați. Sunt 18 aripi, 19 curți interioare și 2.600 de camere. Prețul unui bilet pentru cei care vor să viziteze tot complexul este de 28 de euro.

Wiener Staatsoper. Clădirea Operei de Stat din Viena este o altă bijuterie arhitectonică a orașului. Dacă vreți să fiți spectatori la o reprezentație de operă sau balet ar fi bine să vă cumpărați bilete din timp, online. Altfel, sunt spectacole care au bilete și de 300 de euro.

MuseumsQuartier. Este o clădire barocă impunătoare care a devenit un complex muzeal impresionant. În trecut, clădirea a servit drept grajd pentru caii împăratului. Zona este una dintre cele mai mari atracții ale Vienei și pentru că sunt foarte multe cafenele și zone verzi.

Parcul de distracții Prater. A fost amenajat încă din 1766 și este una dintre cele mai vechi parcuri de distracție din Europa. Amenajarea a fost făcută pe un vechi teren de vânătoare și a fost deschisă publicului, pentru prima dată, în 1766, de împăratul Iosif al II-lea.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole