Romania

Dinescu i-a cucerit pe turiștii străini cu o rețetă. Ce ingrediente folosește

Distribuie

La restaurantul lui Mircea Dinescu din Centrul Vechi sunt mai mulți turiști străini interesați de mâncarea tradițională autohtonă decât români.

Restaurantul lui Dinescu ar putea fi un model pentru turismul culinar, care este aproape inexistent în România. Potrivit reprezentanților restaurantului, peste 70% dintre clienți au fost turiști străini.

Poetul a declarat pentru profit.ro că în topul preferințelor a fost o rețetă de sarmale de gâscă fierte în vin.

„Sarmalele se fac peste tot, dar materia primă e cea mai importantă. În general, pentru ca restaurantele să câștige mai mult, merg pe cele mai ieftine lucruri – iau carne tocată înghețată, bagă varză murată și orez și cred că au făcut sarmale”, a declarat Dinescu.

La sarmalele făcute în restaurantul său se pun proporții egale de carne de porc de țară, vițel și gâscă. Prețul unei porții de sarmale de 550 de grame ajunge la 44 de lei. Dinescu spune că sarmalele sunt făcute după o rețetă veche pe care o prefera și Sadoveanu.

Turismul culinar este slab dezvoltat în țara noastră, însă, potrivit datelor agențiilor de turism, începe să devină atrăgător pentru românii care călătoresc în străinătate.

Agențiile au început să aibă în oferte circuite la cele mai originale bucătării din lume, din Franța, până în Thailanda sau China. Trebuie să fiți atenți, întrucât pe lângă transport și cazare trebuie să aveți un buget destul de consistent pentru mâncare. O cină la un restaurant faimos, cu multe stele Michelin acordate pentru excelență, poate depăși 200 de euro.

Țările cu cel mai dezvoltat turism gastronomic sunt Franța, Thailanda, China, Japonia, Italia și Spania. Într-o vacanță cu tematică culinară puteți avea parte și de lecții de gătit, degustări de vinuri și brânzeturi, ciocolată și alte specialități de patiserie, în funcție de specificul restaurantului.

Cea mai scumpă vacanță „gastronomică” o oferă o agenție din Marea Britanie. Practic, este o propunere de a vizita, timp de 6 luni, cele mai celebre restaurante și toate care au 3 stele Michelin. Călătoria este la clasa business, iar cazarea este numai la hoteluri de 5 stele. Prețul este pe măsură – 200.000 de euro.

FOTO: TVR

Dumitrescu Cristina

Articole recente

Avantajele reclamelor luminoase LED pentru a atrage mai mulți clienți la hotelul tău

Când te gândești să îți promovezi hotelul într-un mod care să atragă atenția, o reclamă…

acum 2 săptămâni

Ce atracții turistice ne așteaptă în Sfântu Gheorghe, o bucată din paradisul natural al Deltei Dunării

Situată în inima Deltei Dunării, localitatea Sfântu Gheorghe reprezintă un veritabil paradis natural, cu peisaje…

acum o lună

11 lucruri extrem de utile într-un birou, fie el acasă sau la muncă

Într-un mediu de lucru modern, eficiența și productivitatea sunt adesea determinate de modul în care…

acum o lună

Ghid pentru montarea corectă a unui cârlig de remorcare la mașină: instrucțiuni pas cu pas pentru Skoda Octavia 2 și Opel Astra H

Dacă sunteți proprietar de Skoda Octavia 2 sau Opel Astra H și doriți să vă…

acum o lună

Ghidul complet pentru alegerea mulinetei potrivite pentru pescuitul la crap

Pescuitul la crap este o activitate iubită de mulți pescari, care aduce bucurie și satisfacție…

acum o lună

Transformarea convenționalului în confort digital: sistemul de apartament cu camere WiFi și videointerfon

În era tehnologiei avansate, casele noastre devin din ce în ce mai inteligente, oferind nu…

acum 2 luni