Festivalul Medieval Sighisoara transforma total frumosul oras iar acesta revine la radacinile sale medievale. Localnicii se imbraca in costume traditionale, iar strazile sunt pline de animatori, trubaduri si tarabe cu produse de artizanat. O serie de ceremonii medievale si concerte in aer liber, ofera vizitatorilor sansa de a afla mai multe despre patrimoniul romanesc.
Festivalul Medieval Sighisoara este unul dintre cele mai vii si pline de viata festivaluri din Romania. Probabil cei mai multi dintre voi, stiti cam la ce se refera acest festival si chiar ati si participat la el.
Celebrul Festival Medieval Sighisoara, se desfasoara in fiecare an, vara, inca din anul 1992, iar anul acesta, festivalul va sarbatori a 24-a editie.
Programat pentru finalul lunii iulie, mai precis intre 28-31 iulie 2016, festivalul se va desfasura sub influenta geniului dramaturg William Shakespeare, odata cu implinirea a 400 de ani de la moartea sa. Numele editiei 2016, a Festivalului Medieval Sighisoara va purta numele operei scriitorului “Furtuna”. Daca va hotarati sa participati la festival, trebuie sa stiti ca nu vor lipsi reprezentantii teatrale, de magie, muzica şi lupte cavaleresti, care va vor impresiona.
De asemenea, pe langa acestea, nu vor lipsi cavalerii, care vor crea animatia, muzica medievala, muzica culta si nici concursurile, unul dintre acestea fiind cel al taietorilor de lemne.
Festivalul Medieval Sighisoara va dura 4 zile, timp in care sute de participanti vor fi asteptati de turistii locali, culturali si de pensiunile din orasul-cetate.
In ceea ce priveste locatia, evenimentul se va desfasura in intreg orasul, mai precis, pe strazi, in piete si sali. Pe parcursul acestor zile, intreaga Sighisoara se intoarce in timp cu cateva sute de ani.
Intrarea este libera pentru oricine. Totusi, daca va ganditi sa popositi in Sighisoara pe parcursul festivalului, va recomandam sa va cautati cazare dinainte, intrucat va fi foarte aglomerat.
Citeste mai multe detalii pe: Festivalul Medieval Sighisoara
Chiar dacă v-ați montat și echilibrat anvelopele la schimbarea de anotimp, asta nu înseamnă că…
Bețele de drumeție, cunoscute și sub denumirea de bețe trekking, sunt un accesoriu esențial pentru…
În România, verificarea ITP (Inspecția Tehnică Periodică) și verificarea numărului de înmatriculare sunt proceduri importante…
Pădurea Caraorman, situată în inima Deltei Dunării, este o adevărată bijuterie naturală și una dintre…
CYBEX prezintă noul COYA CARRIER Platinum conceput pentru a crea o legătură care va dura…
În ultimii ani, tehnologia auto a evoluat rapid, aducând numeroase inovații care nu numai că…