Vacante Exotice

O turistă a fost atacată de un rechin într-o zonă turistică. Topul celor mai periculoase plaje

Distribuie

O turistă franceză a fost grav rănită după ce a fost atacată de un rechin în timp ce înota în Seychelles, populara destinație din Oceanul Indian. Femeia, în vârstă de 45 de ani, a fost rănită la un braț, în largul Praslin, a doua insulă ca mărime din acest arhipelag. A fost dusă de urgență la spital, a fost operată, iar viața sa nu se află în pericol, potrivit autorităților.

Incidentul a avut loc chiar în plin sezon turistic în arhipelagul alcătuit din 115 insule din largul coastei de este a Africii. Atacurile rechinurilor în această zonă sunt foarte rare. Cele mai recente au avut loc în urmă cu nouă ani. Tot în largul Praslin, doi turiști, un francez și un britanic, și-au pierdut viața după atacul unui rechin.

Autoritățile locale au explicat că zona în care femeia a înotat și a fost mușcată este puțin mai rece, iar acest lucru ar putea atrage rechinii în timpul sezonului de reproducere. Zona în care s-a întâmplat incidentul a fost înconjurată de Administrația pentru Siguranța Maritimă a Arhipelagului și se desfășoară cercetări pentru a fi descoperit rechinul care a comis atacul.

Există câteva locuri în lume în care există un risc crescut de atacuri ale rechinilor. Iată care sunt acestea:

Papua Noua Guinee. Se află în jumătatea de est al insulei Noua Guinee, cea mai mare insulă tropicală din lume. Din 1925, aici au fost înregistrate peste 49 de atacuri ale rechinilor, dintre care 25 au fost mortale. Numeroși scafandri exploratori sunt atrași de aceste ape datorită diversității vietăților.

Carolina de Sud. Aici sunt 40 de specii de rechini, iar majoritatea nu sunt periculoase. Cei care atacă oamenii sunt rechinul taur sau rechinul tigru. Din 1837 au fost înregistrate peste 60 de atacuri ale rechinilor.

Queensland, Australia. Din 1700 până în prezent au avut loc aici peste 100 de atacuri, dintre care 38 au fost fatale. Mai trebuie precizat și că în apele Austrialiei există în jur de 165 de specii de rechini. Cele mai periculoase zone sunt cele de pe coasta de Est.

Recife, Brazilia. În America de Sud, din 1931 au avut loc peste 100 de atacuri ale rechinilor. Dintre aceste, peste 90 au fost doar în Brazilia, în micul oraș Recife. Lucrurile au început să se agraveze mai ales în anii `80, când a apărut în zona Porto Suape o construcție ce au izolat două estuare de apă dulce care a devenit loc de reproducere a multor rechini taur.

Florida. Din 1882 până în prezent au fost înregistrate în Floria peste 500 de atacuri ale rechinilor.

Dumitrescu Cristina

Articole recente

Cele mai cunoscute mărci de rulote auto – cheia turismului pe cont propriu

În lumea călătoriilor pe patru roți, rulotele auto devin tot mai populare, oferind libertate și…

acum 16 minute

Avantajele reclamelor luminoase LED pentru a atrage mai mulți clienți la hotelul tău

Când te gândești să îți promovezi hotelul într-un mod care să atragă atenția, o reclamă…

acum 2 săptămâni

Ce atracții turistice ne așteaptă în Sfântu Gheorghe, o bucată din paradisul natural al Deltei Dunării

Situată în inima Deltei Dunării, localitatea Sfântu Gheorghe reprezintă un veritabil paradis natural, cu peisaje…

acum o lună

11 lucruri extrem de utile într-un birou, fie el acasă sau la muncă

Într-un mediu de lucru modern, eficiența și productivitatea sunt adesea determinate de modul în care…

acum o lună

Ghid pentru montarea corectă a unui cârlig de remorcare la mașină: instrucțiuni pas cu pas pentru Skoda Octavia 2 și Opel Astra H

Dacă sunteți proprietar de Skoda Octavia 2 sau Opel Astra H și doriți să vă…

acum o lună

Ghidul complet pentru alegerea mulinetei potrivite pentru pescuitul la crap

Pescuitul la crap este o activitate iubită de mulți pescari, care aduce bucurie și satisfacție…

acum 2 luni