Vremea urata parca nu ne impinge sa aflam obiective turistice in jurul Timisoarei, dar meteorologii spun ca se va indrepta, asa ca avem sperante. Si cum planurile se fac dinainte, ne-am gandit ce locuri frumoase frecventeaza timisorenii la sfarsit de saptamana. Pregatiti notitele ca veti avea material de inspiratie pentru zilele libere.
La o distanta de 100 de kilometru de municipiul Timisoara se afla o zona excelenta de agrement, Lacul Surduc. Aici, banatenii se pot relaxa in mijlocul naturii, pot face baie sau isi pot incerca norocul la pescuit. Lacul este unul de acumulare, construit in anii’70, dar in zilele noastre este una dintre cele mai apreciate atractii ale judetului Timis. Turistii pasionati de fotografie pot realiza cele mai frumoase cadre cu Muntii Poiana Rusca.
O zona turistica mult prea putin promovata, dar care este un colt de Rai in inima Muntilor Tracu, si se afla in jurul Timsioarei este Poiana Marului. Apartine de judetul Caras-Severin si a fost candva statiunea de vara preferata de nobililii Imperiului Austro-Ungar. Aerul curat, fac din acest loc unul ideal pentru a va incarca de ozon.
Una dintre atractiile principale este Lacul Poiana Marului, ideal pentru cei pasionati de sporturile nautice. Raul Bistra Marului, in schimb, atrage pasionatii de aventura pe apa, cei care fac rafting vor fi incantati de curentii de aici. Puneti-va pantofii sport in picioare si cutreierati potecile de munte, Saua Iepei (1727m), Varful Pietrei(2192 m), Valea Sucului sau Vraful Nedeia (2150 m).
Una din cele mai interesante legende este legata de comoara regilor daci din zona. Localnicii batrani spun si acum o poveste de demult cu o comoara care sta ascunsa in stanca lui Scorilo. Legenda spune ca locul ar fi marcat de prima raza a soarelui care trece peste creasta numita Buza Nedeii. Daca veniti din alte orase in aceasta zona si vreti sa explorati pe indelete aflati ca preturile la cazare sunt decente. In jur de 100 de lei pe noapte veti plati pentru o camera dubla la una dintre pensiunile din jur.
Timisorenii sunt mandri de Semenic si il aleg de fiecare data in timpul liber. Distractia incepe la o altitudine de 1.500 de metri, in una dintre pitorestile statiuni Crivaia, Trei Ape si Garana. Nu exista plictiseala, ritmurile de jazz se aud de la festivalul din Garana. Lacul Vulturilor este alegerea pe care o va face orice turist care urca la munte, iar padurea de fagi e una dintre cele mai batrane din Europa. Asa ca echipati-va corespunzator si porniti in marea evadare!
Cheile Nerei reprezinta unul dintre obiectivele turistice cele mai frumoase din tara si sunt cele mai lungi. Pe langa drumetiile de recunoastere in Chei, turistii se pot aventura in pesterile ce impanzesc zona. Alpinistii aleg acest defileu pentru catarari primejdioase pe stancile de aici, iar apele repezi ale Nerei sunt si ele o atractie pentru cei care isi doresc adrenalina sau pentru cei mai cuminti care au iesit la picnic.
Tot in jurul Timisarei se poate merge in statiunile Buzias si Moneasa. Cele doua sunt ”vai vindecatioare”, asta datorita apelor termale care se regasesc din belsug in subteran. In plus, aerul este puternic purificat de padurile bogate din imprejurimi. Asa ca, tot ce puteti face aici e sa va odihniti cat e ziua de lunga. Imapchetari, masaj de relaxare, terapie cu ape termale si regenerare.
Chiar dacă v-ați montat și echilibrat anvelopele la schimbarea de anotimp, asta nu înseamnă că…
Bețele de drumeție, cunoscute și sub denumirea de bețe trekking, sunt un accesoriu esențial pentru…
În România, verificarea ITP (Inspecția Tehnică Periodică) și verificarea numărului de înmatriculare sunt proceduri importante…
Pădurea Caraorman, situată în inima Deltei Dunării, este o adevărată bijuterie naturală și una dintre…
CYBEX prezintă noul COYA CARRIER Platinum conceput pentru a crea o legătură care va dura…
În ultimii ani, tehnologia auto a evoluat rapid, aducând numeroase inovații care nu numai că…